Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. októbra 2017, 22:56
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Aj vás sklamala filmová adaptácia Snehuliaka? Režisér viní z neúspechu predovšetkým príliš krátke natáčacie obdobie

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Švédsky režisér Tomas Alfreson podľa jeho slov vie, kde je pes zakopaný.

Dokáže sa filmové spracovanie Snehuliaka vyrovnať fantastickej predlohe? Tak znela jedna z našich počiatočných otázok. A ako sa ukázalo, nedokáže. Z filmovej adaptácie neboli sklamaní len čitatelia knižnej predlohy, ale i množstvo divákov, ktorí sa k snímke dostali bez predošlého poznania deja. V rovnomennej filmovej adaptácii s názvom The Snowman/Snehuliak, ktorú natočil Tomas Alfredson (Let the Right One In), si hlavnú rolu detektíva Harryho Holea zahral populárny Michael Fassbender (séria X-Men, Alien).

No dokonca ani jemu sa nepodarilo Snehuliaka zachrániť. Alfredson médiám prezradil, že by film mohol vyzerať úplne inak, keby na natáčanie mali väčšie množstvo času. Po tom, čo tvorcovia prešli od natáčania k strihu, jednoducho zistili, že im ešte množstvo scén chýba. Tieto problematické podmienky režisér prirovnal k situácii, keď pri skladaní puzzle stratíte niekoľko kúskov. Jednoducho nevidíte celý obraz. Čo vravíte na Snehuliaka vy? Páčil sa vám?

Aj vás sklamala filmová adaptácia Snehuliaka? Režisér viní z neúspechu predovšetkým príliš krátke natáčacie obdobie
Zdroj: Universal Pictures
Domov
Zdieľať
Diskusia