Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2017 o 16:52
Čas čítania 0:00
Jakub Hvozdovič

Nový film s Denzelom Washingtonom od režiséra skvelého Nighcrawlera sa po nepriaznivých ohlasoch po premiére vracia do strižne

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Dan Gilroy si slová kritikov zobral k srdcu a do kín sa tak dostane pozmenená verzia chystanej drámy.

O prichádzajúcej dráme Roman J. Israel, Esq. sme písali už zopárkrát (tu a tu), no na hladiny vôd internetu nedávno vyplávali nové skutočnosti. Tie hovoria, že po tom, čo film s Denzelom Washingtonom a Colinom Farrellom premiéroval na Torontskom medzinárodnom filmovom festivale, sa opäť vracia do strižne. Môžu za to najmä zmiešané ohlasy kritikov, s ktorými režisér a scenárista Dan Gilroy (Nightcrawler) súhlasí a hneď niekoľko výhrad si sebakriticky priznal. „Museli sme snímku viac vybalansovať najmä v jej najdôležitejších sekvenciách. Hneď po festivale sme s Denzelom opäť zamierili do strižne a strávili niekoľko týždňov robením zmien. Nie iba v tempe. Poprehadzovali sme niekoľko scén, použili iné zábery a pozmenili sme najmä elementy ovplyvňujúce Colinovu postavu."

Podobný jav samozrejme nie je ničím výnimočný. Zmeny názvov či prestrihy po festivalových premiérach tu boli, sú a budú a nás iba teší, keď si tvorivý tím berie kritiku na svoje dielo k srdcu. Vo filme sa zmenilo hneď niekoľko scén, ktoré diváci považovali za nedostatočne výpovedné, čudné či dejovo chaotické. Farrellova postava taktiež prešla značnou „transformáciou" a čo viac, film sa skrátil o celých 12 minút. Do našich kín (11. január/leden 2017) sa tak dostane už pozmenený príbeh o morálne zvrátenom právnom systéme v LA a nám zostáva iba dúfať, že sa dostatočne zabavíme. 

Domov
Zdieľať
Diskusia