Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
2. novembra 2017, 22:00
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Bob v podaní Seana Astina mal v druhej sérii Stranger Things podstatne odlišný osud. Prečo sa ho tvorcovia rozhodli zmeniť?

FILMY A SERIÁLY STRANGER THINGS
Uložiť Uložené

Bratia Dufferovci pôvodne rozhodne nepočítali, že sa Bob stane takou dôležitou postavou.

POZOR: Článok obsahuje spoilery k Stranger Things 2!

Stranger Things 2 je momentálne asi najsledovanejším seriálom, takže pokiaľ ste ho zatiaľ nevideli, rozhodne to napravte (našu recenziu si môžete prečítať tu). Jednou z nových postáv, ktoré sa v druhej sérii objavili, bol aj priateľ Joyce Byers (Winona Ryder) Bob (Sean Astin).

Sympatický, trochu nerdovitý chlapík, sa však nebezpečenstva rozhodne nebál a našich hrdinov niekoľkokrát vysekal z prúseru. Išlo tiež o jedinú z hlavných postáv, ktorá v tejto sérii zomrela. S jeho smrťou bratia Dufferovci počítali od začiatku, hoci pôvodne mal odísť zo sveta úplne za iných okolností a oveľa skôr (konkrétne v epizóde 3).

Bob v podaní Seana Astina mal v druhej sérii Stranger Things podstatne odlišný osud. Prečo sa ho tvorcovia rozhodli zmeniť?
Zdroj: Netflix

„V raných fázach scenára mal Boba zabiť Will počas svojej posadnutosti,“ prezradil producent Shawn Levy. V epizóde The Pollywog, v scéne, kedy Bob hovorí Willovi, aby čelil svojmu strachu, mal Will odmietnuť a použiť svoje prepojenie na Mind Flayera a Boba zabiť.

 

„Pôvodne sme nepočítali, že bude mať takú veľkú rolu, akú napokon mal,“ poznamenal Ross Duffer. Dodal však, že práve Sean Astin a jeho prístup k postave ich donútil zmeniť názor a osud tejto postavy. Tým sa samozrejme zmenil aj charakterový vývoj u Willa. Pokiaľ by Boba naozaj zabil tak skoro, jeho pád do pazúrov posadnutosti by sa odohral úplne inak. Mohol byť dokonca hlavným záporákom celej série. Dufferovci však napokon rozhodli inak. Myslíte, že lepšie?

Domov
Zdieľať
Diskusia