Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. novembra 2017, 19:53
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

V najbližších dňoch sa u nás uskutoční významná filmárska udalosť. Pri nej budú poctení tí, bez ktorých by žiaden film nevznikol

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Podujatie s názvom Kamera 2017 bude prebiehať od 28. do 30. novembra v bratislavskom Kine Lumière.

Bez kameramana film nevznikne, musí ho niekto natočiť. Ide o najdôležitejšiu filmovú profesiu. Nosný je príbeh, jeho nositeľom je herec a film je umenie, ktoré je zastrešené práve kamerou, cez ňu je vyrozprávaný príbeh, myšlienka a to celé je film. Inak by to bola literatúra či divadlo. Samozrejme s podporou všetkých ostatných filmových profesií,” povedal prezident Asociácie slovenských kameramanov, Noro Hudec. Táto Asociácia vyhlásila už po ôsmy raz súťaž o najlepší kameramanský výkon. Prihlásených bolo rovných 98 filmov z posledných dvoch rokov. Program podujatia si dáva za cieľ upriamiť pozornosť na dôležitú profesiu kameramanov, bez ktorých by to v kinematografii skrátka nešlo.

Bude sa súťažiť v šiestich kategóriách. 1. hraná filmová tvorba, 2. televízny seriál, 3. dokumentárny film, 4. krátky film, 5. reklama a videoklip, 6. študentský film. O výhercoch má rozhodovať porota v nasledujúcom zložení - kameramani Dodo Šimončič (predseda), Vladimír Holloš, Richard Žolko (zástupca Literárneho fondu), strihač Roman Varga a filmová publicistka Eva Križková. Na záver budú udelené aj dve mimosúťažné ocenenia a to Cena za technologický prínos a Cena za celoživotné dielo. A aby sme nezabudli, podujatie bude prístupné aj pre verejnosť. Zúčastní sa ho aj niekto z našich čitateľov?

V najbližších dňoch sa u nás uskutoční významná filmárska udalosť. Pri nej budú poctení tí, bez ktorých by žiaden film nevznikol
Zdroj: ASK
Domov
Zdieľať
Diskusia