Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. decembra 2017, 16:32
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Sľubný cyberpunkový seriál Altered Carbon prichádza s ďalšou lákavou ukážkou a odhaľuje útržky príbehu z technologicky vyspelej budúcnosti

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Streamovací gigant menom Netflix zverejnil už v poradí druhý teaser trailer pre svoju budúcoročnú sci-fi novinku Altered Carbon. Rozhodne sa máme na čo tešiť.

Nadchádzajúci sci-fi seriáli s názvom Altered Caron sa nám v posledných dňoch pripomína pomerne často, čo nás skutočne teší. Žáner cyberpunku je totiž vo vodách kvalitného hraného seriálu jednoducho nedostatkovým tovarom, sme teda nesmierne radi, že sa už onedlho dočkáme jedného mimoriadne sľubného. Navyše, výroba Altered Carbon bola poriadne nákladná, takže môžeme predpokladať, že si dali v Netflixe naozaj záležať.

Napovedať by nám mohol napríklad aj celkom nový teaser trailer. Ten síce je oproti tomu prvému o čosi menej akčný, sústredí sa však viac na príbeh a dáva nám tak veľmi jasne najavo, že seriál nebude dominovať iba prostredníctvom vizuálu. Koniec koncov, posúďte sami.

Čo sa príbehu seriálu týka, ten bude vychádzať z rovnomennej knižnej predlohy od autora Richarda K. Morgana a zavedie nás do budúcnosti vzdialenej o viac než 300 rokov. Ocitneme sa v dobe, kedy môže byť vedomie digitalizované, čo ľuďom umožňuje prežiť fyzickú smrť tým, že sa ich spomienky a vedomie jednoducho presunú do ďalšieho tela.

Hlavným hrdinom je Takeshi Kovacs (Joel Kinnaman), osamelý vojak v skupine elitných medzihviezdnych bojovníkov, ktorí boli porazení v povstaní proti novému svetovému poriadku. Takeshiho myseľ bola po celé storočia uväznená ''v ľade'', až kým sa neobjavil bohatý aristokrat Laurens Bancroft (James Purefoy) a neponúkol mu možnosť opäť žiť. Na oplátku však musí Kovacs vyriešiť vraždu. Vraždu samotného Bancrofta.

Sľubný cyberpunkový seriál Altered Carbon prichádza s ďalšou lákavou ukážkou a odhaľuje útržky príbehu z technologicky vyspelej budúcnosti
Zdroj: Netflix

Za scenárom spoločne s produkciou stojí Laeta Kalogridis (Alexander, Shutter Island) a o réžiu minimálne jednej časti sa postará Miguel Sapochnik (Game of Thrones epizódy Hardhome, Battle of the Bastards, The Winds of Winter). Okrem vyššie spomínaných pánov sa ďalej objavia aj herci, ako napríklad Renée Elise GoldsberryKristin LehmanMartha HigaredaDichen LachmanLeonardo Nam či Ato Essandoh. Všetkých desať epizód bude na Netflixe sprístupnených už 2. februára (únor) 2018. Čo zatiaľ hovoríte na Altered Carbon? Tiež ste si ho zamilovali na hneď prvý pohľad?

Domov
Zdieľať
Diskusia