Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. januára 2018, 13:56
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Adaptácia kultových detských knižiek o Králikovi Peterovi podľa hercov klasickej predlohe rozhodne hanbu neurobí

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Duch knižky Beatrix Potter ostane aj podľa novej upútavky zachovaný. Dúfajme, že to tak naozaj bude.

Rodinnej komédie Peter Rabbit sa českí diváci dočkajú koncom marca, na Slovensku sa však premiéra (zatiaľ) neplánuje. Snímka, v ktorej sa objavia herci, ako Domhnal Gleeson, Rose Byrne, Daisy Ridley, Elizabeth Debicki či Margot Robbie, má však svoj základ v sérii kníh od britskej autorky Beatrix Potter. Práve v novej ukážke sa od samotných hercov dozvieme, čo pre nich predloha znamená a ako veľmi jej bude chystaný film verný. Zaujímavosťou je, že prvú knižku s názvom The Tale of Peter Rabbit si autorka aj sama ilustrovala, nakladatelia ju však niekoľkokrát odmietli.

Beatrix Potter si teda najprv knižku vydala svojpomocne, pre rodinu a priateľov. Neskôr však kniha vyšla aj oficiálne, a to v roku 1902. Stala sa ohromným úspechom a bola preložená do 36 jazykov. Dodnes patrí k najpredávanejším knihám na svete. Adaptáciu, ktorá čoskoro dorazí do kín, nakrútil Will Gluck a nám ostáva len dúfať, že svojej predlohe neurobí hanbu. Americká premiéra sa uskutoční 9. februára (únor) 2018, českí diváci si neposedného králika užijú 22. marca (březen) 2018.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia