Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. februára 2018, 23:39
Čas čítania 0:00
Šimon Kucka

Better Call Saul dorazí neskôr, ako sa čakalo. Kedy uvidíme 4. sériu ?

FILMY A SERIÁLY BETTER CALL SAUL
Uložiť Uložené

Nebuďte smutní, právnika Saula uvidíme už na jeseň.

Na spin-off Breaking Bad a zároveň jeden z najlepších seriálov súčasnosti si budeme musieť počkať o niečo dlhšie, ako sa pôvodne plánovalo. Zatiaľ čo prvú, druhú a tretiu sériu tohto výnimočného seriálového počinu dostali diváci vždy na jar, dátum premiéry série s poradovým číslom 4 sa presunul na jeseň tohto roka.

Better Call Saul dorazí neskôr, ako sa čakalo. Kedy uvidíme 4. sériu ?
Zdroj: AMC

Pilotná časť Better Call Saul dorazila na televíznu stanicu AMC vo februári roku 2015. Spin-off ku kultovému a zároveň jednému z najlepších seriálov všetkých čias, Breaking Bad, sa točí okolo charizmatického právnika Saula Goodmana (Bob Odenkirk.) Saul mal čo dočinenia so zákonom ešte skôr, než sa z neho stal právnik, a vlastnosti kriminálnika spolu s nekalými praktikami sa rozhodol využiť aj pri súdnych procesoch.

Seriál zachytáva jeho život niekoľko rokov pred udalosťami Breaking Bad, a opäť nám ukazuje cestu človeka a jeho postupnú premenu. Tu môžeme vidieť, ako sa Jimmy McGill, advokát, starajúci sa o dôchodky starých ľudí zmenil na bezcharakterného právnika, ktorému nie je nič sväté.

Počas troch odvysielaných sérií sa z Better Call Saul stal unikátny projekt, aký na aktuálnom trhu nemá obdobu. Spin-off predchádzajúceho seriálu, od toho istého tvorcu (geniálny Vince Gilligan), rovnako úžasný a úspešný, no predsa charakterovo trochu odlišný.

Better Call Saul dorazí neskôr, ako sa čakalo. Kedy uvidíme 4. sériu ?
Zdroj: AMC

V seriáli sa síce začali objavovať známe postavičky z Breaking Bad, no Better Call Saul sa stále drží svojho štýlu a nič nekopíruje. 

Prvé dve série si premiéru odbili vo februári a vysielali sa až do apríla. Tretia séria však na televíznych obrazovkách bežala od apríla do júna.

Štvrtá séria bude debutovať tento rok, a to oveľa neskôr ako všetky predošlé. Kedy teda máme očakávať ďalšie napínavé príbehy zo sveta Saula, Kim a Mikea? 

Better Call Saul dorazí neskôr, ako sa čakalo. Kedy uvidíme 4. sériu ?
Zdroj: AMC

Hoci AMC ešte oficiálne neohlásila dátum premiéry, Better Call Saul by sa malo vrátiť už v septembri 2018. Seriál iba nedávno začal s produkciou najnovšej série. 

Podľa tvorcu, Vincea Gilligana, sa bude štvrtá séria niesť v temnejšom duchu, práve vďaka tomu, že sa dej pomaly približuje k udalostiam Breaking Bad. Gilligan taktiež naznačil, že diváci by mali dostať viac detailov zo života Saula Goodmana po Breaking Bad, a teda jeho prácu v bistre so škoricovými slimákmi.

Dnes už vieme, že Saul prevzal tajnú identitu kvôli udalostiam z konca Breaking Bad, a v bistre vystupuje ako manažér prevádzky s menom Gene.

Better Call Saul dorazí neskôr, ako sa čakalo. Kedy uvidíme 4. sériu ?
Zdroj: AMC

Je niekoľko dôvodov, prečo mohla byť premiéra odložená. Jednoznačne môžeme vylúčiť, že by Better Call Saul malo problémy s nápadmi či samotným pokračovaním. 

Za všetkým je pravdepodobne domovská stanica AMC, keďže tá seriál niekoľko týždňov po odvysielaní poslednej časti tretej série síce obnovila, no odvtedy sme od nich nič oficiálne nepočuli. 

Rovnako je tu možnosť, že práve kvôli zložitejšiemu rozprávačskému štýlu príbehu okolo Saula Goodmana sa bude dej odohrávať v rôznych časových etapách. Následkom toho bude potrebných oveľa viac scén, zmena vizáže hercov či stavba priestorov, kde sa bude natáčať. 

Na scenári sa malo začať pracovať od júna minulého roka, no to sa zrejme pretiahlo. Na písanie scenára bola vyčlenená doba približne 6 mesiacov. S produkciou sa začalo len minulý mesiac, bolo by tak nemožné, aby sme chceli niečo tak kvalitné, ako je Better Call Saul v priebehu necelých 3 mesiacov.

Better Call Saul dorazí neskôr, ako sa čakalo. Kedy uvidíme 4. sériu ?
Zdroj: AMC

Druhá séria Better Call Saul bola ohlásená ešte pred tým, než mala tá prvá premiéru. My si teda počkáme o približne pol roka dlhšie, ako  tomu bolo v uplynulých rokoch. Tak čo, tešíte sa na najnovšie príbehy o právnikovi-kriminálnikovi s pseudonymom Saul Goodman?

Anketa:
Tešíte sa na štvrtú sériu Better Call Saul?
Áno, je to môj obľúbený seriál.
Nie, seriál sa mi nepáči/nezaujal ma.
Áno, je to môj obľúbený seriál.
95 %
Nie, seriál sa mi nepáči/nezaujal ma.
5 %
Domov
Zdieľať
Diskusia