Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
13. februára 2018, 5:13
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Stane sa Disney pokoriteľom Netflixu? Okrem Star Wars seriálov bude ponúkať ich streamovacia služba aj viaceré celovečerné snímky

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Čo všetko od pripravovanej streamovacej služby možno očakávať?

V prvom rade k vám prichádzame s nie príliš prekvapivou správou, týkajúcou sa ratingu obsahu nádejnej streamovacej služby od Disney. Ako sa dalo očakávať, žiaden seriál či film sa nebude snažiť pokoriť "r-kovú" hranicu. Preto nedúfajte v explicitné násilie či iný mladistvým neprístupný materiál. 

R-kový obsah by ale v neskoršom období mohol Disney zdielať prostredníctvom spoločnosti Hulu. Tá má zmluvu s 20th Century Fox a ako isto viete, je len otázkou času, kedy Disney Fox odkúpi. Podobný prístup bude mať Disney aj k svojej divízii Marvel. Niektoré projekty budú samozrejme streamované aj prostredníctvom Disneyovskej služby, ale tie drsnejšie, deťom neprístupné šou, budú naďalej sprístupňované cez giganta Netflix.

Behom prvého roku štúdio plánuje do sveta vypustiť 4 až 5 celovečerných filmov a 5 seriálov.

Stane sa Disney pokoriteľom Netflixu? Okrem Star Wars seriálov bude ponúkať ich streamovacia služba aj viaceré celovečerné snímky
Zdroj: Disney

Rozpočet jedného projektu sa bude pohybovať okolo 25 miliónov dolárov, ale existuje možnosť, že jeden či dva veľké hity by mohli rozpočtom siahnuť na hranicu 100 miliónov dolárov, čím by konkurovali drahým seriálom, ako Game of Thrones alebo Westworld

Predpokladanými prvými snímkami vysielanými ich streamovacou službou by mohli byť Magic Camp od Marka Watersa a vianočná komédia Noelle. Medzi ďalšie prioritné projekty patrí Lady and the Tramp, Don Quixote, The Paper Magician, Stargirl a Togo. Potenciálnymi rozbehovými celovečerákmi sú ale aj fantasy Merlin (o jeho réžiu sa možno postará Ridley Scott) či ďalšia Artušovská legenda Sword in the Stone.


Ďalej sa určite dočkáme niekoľkých seriálov zo sveta Star Wars, seriálu z prostredia tínedžerského High School Musical a taktiež aj animovaného Monsters, Inc. A v neposlednom rade má Disney v pláne streamovať hranú Marvelovku, ktorej obsah je však zatiaľ prísne utajený. Služba by mala byť spustená koncom roku 2019. Tešíte sa?

Domov
Zdieľať
Diskusia