Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. februára 2018, 9:48
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Toto dobrodružstvo je veľkolepejšie než reálny svet. Sci-fi Ready Player One od Stevena Spielberga prichádza s ďalšími strhujúcimi zábermi

FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Premiéra Spielbergovho očakávaného sci-fi sa už neúprosne blíži. Vyrazíte do kina?

Vizuálne strhujúce sci-fi Stevena Spielberga s názvom Ready Player One sa pripomína ďalšou našliapnutou ukážkou, kde nie je núdza o dych vyrážajúce efekty a akčné scény, ale aj emocionálne momenty.

 

Snímka vychádza z románu Ernesta Clinea a odohráva sa v roku 2044, kedy sa planéta Zem kvôli preľudneniu stala spustošeným miestom. Niet divu, že ľudia radšej trávia svoje životy vo virtuálnej realite OASIS.

V tejto virtuálnej utópii sa dá napríklad chodiť do školy či komunikovať s ostatnými ľuďmi prostredníctvom svojich avatarov. Keď autor OASISU (Mark Rylance) zomiera, rozbehne sa šialená hra o to, kto získa vládu nad virtuálnou realitou a zároveň ohromné bohatstvo.

Hlavným hrdinom je teenager Wade Watts (Tye Sheridan), ktorý zasvätil svoj život študovaniu všemožných vodítok schovaných v tomto svete, kde môžete stretnúť napríklad Harley Quinn, či Iron Gianta, lenže čoskoro sa zisťuje, že ostatní ľudia sú pre výhru schopní urobiť všetko. Aj zabíjať.

Z ďalších hercov uvidíme aj Letitiu Wright, Hannah John-Kamen, Bena Mendelsohna, Simona Pegga, Oliviu Cooke, Ralpha Inesona či T. J. Millera. Na Slovensku sa filmy dočkáme 29. marca (březen) 2018.

Toto dobrodružstvo je veľkolepejšie než reálny svet. Sci-fi Ready Player One od Stevena Spielberga prichádza s ďalšími strhujúcimi zábermi
Zdroj: Warner Bros.
Domov
Zdieľať
Diskusia