Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
6. apríla 2018, 17:35
Čas čítania 0:00
Dušan Šutarík

Steven Spielberg chce sfilmovať temný horor The Talisman od Stephena Kinga. Kedy sa ho dočkáme?

FILMY A SERIÁLY STEVEN SPIELBERG
Uložiť Uložené

Spielberg sa knihu snaží dostať na plátno už viac ako 30 rokov. Podarí sa mu to teraz?

V blízkej budúcnosti sa zrejme dočkáme ďalšej adaptácie románu Stephena Kinga. Tentokrát si tvorcovia vybrali jeho fantasy horor The Talisman a pracovať na ňom by mal samotný Steven Spielberg.

Práva na knihu najprv zakúpilo štúdio Universal a samotný Spielberg ich vlastní už tri dekády a viackrát sa príbeh snažil dostať na veľké plátno, nikdy to však nevyšlo.

Steven Spielberg chce sfilmovať temný horor The Talisman od Stephena Kinga. Kedy sa ho dočkáme?
Zdroj: DreamWorks

Podľa Stevena Spielberga je však veľmi pravdepodobné, že sa adaptácie skutočne dočkáme. „Vlastním práva od roku 1982 a dúfam, že v priebehu najbližších rokov sa film natočí,“ povedal režisér.Netvrdím, že budem projekt režírovať, ale je to určite niečo, čo chcem dostať do kín už 35 rokov.“

King knihu napísal ešte s jedným spisovateľom, Peterom Straubom, takže na prípadné sfilmovanie bude potrebný aj jeho súhlas. 

The Talisman vyšiel v roku 1984 a rozpráva príbeh chlapca Jacka Sawyera. Ten sa vydá na strhujúce dobrodružstvo po americkej krajine a zároveň v paralelnom univerze, známom ako The Territories, aby našiel mystický talizman, s ktorým môže zachrániť svoju matku umierajúcu na rakovinu.

Steven Spielberg chce sfilmovať temný horor The Talisman od Stephena Kinga. Kedy sa ho dočkáme?
Zdroj: Viking Press

V roku 2017 štúdio najalo Josha Bonnea (Na vine sú hviezdy, chystaní The New Mutants), aby napísal scenár, avšak zatiaľ nie je jasné, či je jeho práca stále v hre, alebo sa začne odznova.

Odporúčané
RECENZIA: Fabelmanovci od veľkolepého Stevena Spielberga RECENZIA: Fabelmanovci od veľkolepého Stevena Spielberga 6. decembra 2022, 17:00

Dúfajme však, že The Talisman skutočne vznikne. V dnešnej dobe, ktorá je pre Kingove diela po úspechu It či Geraldovej hry viac než priaznivá, by určite fanúšikom prišiel vhod.

Domov
Zdieľať
Diskusia