Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
1. apríla 2019, 5:00
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Tom Hanks si zahrá manažéra Elvisa Presleyho v biografii od režiséra Veľkého Gatsbyho

Tom Hanks si zahrá manažéra Elvisa Presleyho v biografii od režiséra Veľkého Gatsbyho
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Opäť raz sme si pre teba prichystali dávku skvelých filmových aj seriálových správ.

Štart do nového pracovného týždňa sa ani tentokrát nezaobíde bez našej rubriky Raňajky s Filmkultom, ktorá ťa už tradične oboznámi s najzaujímavejšími novinkami z posledných dní.

Tom Hanks sa stane manažérom Elvisa Presleyho

Dvojnásobný oscarový víťaz Tom Hanks si zahrá v pripravovanej (zatiaľ nepomenovanej) biografii o Elvisovi Presleym spevákovho manažéra menom Colonel Tom Parker. Práve on Elvisa objavil a stál pri jeho mnohých úspechoch.

O réžiu sa postará Baz Luhrmann, ktorý na scenári pracuje s Craigom Pearcom (obaja sa podieľali na filmoch The Great Gatsby, Romeo + Juliet či Moulin Rouge!). Predstaviteľ Elvisa sa ešte hľadá a štúdio Warner Bros. by chcelo natáčať tento rok.

Raňajky
Raňajky Zdroj: 20th Century Fox

Prvý zo šiestich Alien kraťasov je už dostupný

Kultový Votrelec oslavuje 40 rokov od svojho vzniku a štúdio 20th Century Fox si pri tejto príležitosti pripravilo 6 krátkych filmov, ktoré budú inšpirované slávnou klasikou od Ridleyho Scotta. Prvý z nich nesie názov ALIEN: Containment a vychutnať si ho môžeš na tomto odkaze. Ďalšie budú pribúdať na týždennej báze.

Seriál o havárii v Černobyle dorazil s prvou ukážkou

Chystaná miniséria Chernobyl od stanice HBO, ktorá sa zameria na haváriu atómovej elektrárne Černobyľ v roku 1986, sa konečne odhaľuje oficiálnym trailerom. Príbeh sa bude okrem iného sústrediť aj na odvážnych mužov a ženy, ktorí zachránili Európu pred nepredstaviteľnou katastrofou.

Za réžiou stojí Johan Renck (Breaking Bad, Vikings), o scenár sa postaral Craig Mazin (The Huntsman: Winter's War, The Hangover 2 a 3) a čo sa hereckého obsadenia týka, objaví sa napríklad Jared HarrisStellan SkarsgårdEmily WatsonPaul RitterJessie BuckleyAdrian Rawlins či Con O’Neill. Premiéra ja naplánovaná na 6. mája (květen) 2019.

Vojnová dráma Sama Mendesa nabrala hviezdne obsadenie

Očakávaná vojnová dráma 1917 získala ďalšie herecké posily. Okrem už potvrdených hercov, ako George MacKay a Dean-Charles Chapman, si zahrajú aj Benedict Cumberbatch, Colin Firth, Richard Madden, Mark Strong, Andrew Scott, Daniel Mays, Adrian Scarborough, Jamie Parker, Nabhaan Rizwan či Claire Duburcq.

Príbeh bude sledovať nebezpečnú cestu dvojice vojakov cez nepriateľské územie počas druhej svetovej vojny. O réžiu sa postará Sam Mendes (American Beauty, Road to Perdition, Skyfall), ktorý s Krysty Wilson-Cairns (Penny Dreadful) napísal aj scenár. Natáčanie prebehne v Anglicku a Škótsku, no a premiéra je naplánovaná na 25. decembra (prosinec) 2019.

Raňajky
Raňajky Zdroj: Marvel Studios/Twentieth Century Fox Film Corporation

Denzel Washington si zahrá v Macbethovi od režiséra Farga

Joel Coen, teda polovička známej režisérskej dvojky bratov Coenovcov (Fargo, No Country for Old Men, True Grit), natočí novú adaptáciu Macbetha od Williama Shakespeara. V hlavných úlohách sa predstavia Frances McDormand a Denzel Washington. Joel bude stáť aj za scenárom a natáčanie by malo začať koncom tohto roka.

Raňajky
Raňajky Zdroj: Twentieth Century Fox Film Corporation/Sony Pictures
Domov
Zdieľať
Diskusia