Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
23. apríla 2019, 15:12
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Milovaný Shrek premiéroval v kinách presne pred 18 rokmi

Milovaný Shrek premiéroval v kinách presne pred 18 rokmi
Zdroj: DreamWorks Pictures
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Tak čo, už sa cítiš starý?

Prvý diel celosvetovo známej animovanej rozprávky Shrek mohli slovenskí a českí diváci prvýkrát vidieť 19. júla (červenec) 2001, no v Amerike snímku sledovali už od 22. apríla (duben). Hlasy jednotlivým hrdinom v pôvodnom znení prepožicali slávni herci, ako Mike Myers (Shrek), Cameron Diaz (princezná Fiona) či Eddie Murphy (Oslík).

Prvé dve časti boli divákmi i kritikmi prijaté s nadšením, no trojka a štvorka sa príliš v dobrom svetle nepredviedli. To si zrejme uvedomili aj filmári, a preto sa jeden z tvorcov Chris Meledandri pre Variety vyjadril, že sériu so Shrekom má čakať reštart.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Wilkinson.C (@wwilkinson.c),

Okrem série so Shrekom bol svet zeleného zlobra doplnený aj o spin-off Puss in Boots, a teda Kocúra v čižmách (Antonio Banderas). Ten by sa mal v roku 2021 dočkať svojho pokračovania. O príbehu nového Shreka zatiaľ nevieme prakticky nič, ale Meledandri prezradil, že by bol rád, keby sme z úst hrdinov počuli hlasy pôvodnej hereckej zostavy.

Samozrejme, môžete urobiť kompletnú prerábku, ale v tomto prípade by som rád vypočul svoje nostalgické pocity a vrátil sa k tým pôvodným postavám. Výzvou pre nás bude, aby sme sa dostatočne odlíšili a našli vlastnú cestu, aby diváci nemali pocit, že sledujú ďalší sequel,“ prehlásil pre Variety Meledandri. Shrekovi k jeho 18. narodeninám samozrejme blahoželáme a prajeme mu, aby sa kvalitatívne navrátil ku svojím koreňom.

Domov
Zdieľať
Diskusia