Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. októbra 2019, 20:45
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Sveter legendárneho Kurta Cobaina z Nirvany vydražili za 334-tisíc dolárov

NEWS KURT COBAIN NIRVANA
Uložiť Uložené

Dodnes ho môžeš vidieť aspoň na YouTube videách z programu MTV Unplugged.

Špinavý, s prepálenou dierou od cigarety a takmer 30 rokov nevypraný sveter zrejme nie je niečo, čo by si si chcel vystaviť v strede svojej obývačky. Teda aspoň pokiaľ nepatril jednej z najväčších hviezd hudobného priemyslu minulého storočia. 

BBC informuje, že presne takýto sveter, ktorý nosil Kurt Cobain, frontman Nirvany, sa vydražil za 334-tisíc dolárov, teda niečo vyše 300-tisíc eur.  

Aukcia prebiehala v newyorskom Hard Rock Café a zároveň online. Za túto cenu si ho nový majiteľ odniesol zrejme ako najdrahší sveter v histórii aukcií. 

Cobain ho na sebe mal rok pred svojou smrťou v slávnom programe MTV Unplugged a vraj práve odvtedy nevidel práčku. 

Za približne rovnakú cenu sa predala aj Cobainova, tentoraz už elektrická gitara Fender Mustang. Tá absolvovala celú tour k albumu In Utero a potom bola niekoľko rokov vystavená v Rock 'n' rollovej sieni slávy. 

Odporúčané
Imaginárnemu priateľovi zanechal list na rozlúčku. 20 zaujímavostí o Kurtovi Cobainovi, ktoré si (možno) nevedel Imaginárnemu priateľovi zanechal list na rozlúčku. 20 zaujímavostí o Kurtovi Cobainovi, ktoré si (možno) nevedel 24. marca 2019, 10:19

Depresiami sužovaný a drogovo závislý Kurt Cobain sa zastrelil v roku 1994 vo svojom dome v Seattli. 

Domov
Zdieľať
Diskusia