Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. októbra 2019, 6:19
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Vodca teroristickej skupiny Islamský štát údajne zomrel pri útoku amerických špeciálnych síl (Aktualizované)

NEWS SÝRIA
Uložiť Uložené

Čaká sa na potvrdenie jeho identity testami DNA.

Vodca teroristickej skupiny Islamský štát (ISIS) Abu Bakr al Baghdádí je údajne mŕtvy. Podľa CNN, počas útoku amerických špeciálnych jednotiek v severozápadnej Sýrii na jeho skrýšu, odpálil samovražednú vestu. Čaká sa na potvrdenie jeho identity testami DNA. Informácie o Baghdádího zraneniach, či smrti satotiž  už objavili aj v minulosti, no nikdy sa nepotvrdili.

Aktualizácia 6:30. Faktom tak zatiaľ je, že americké špeciálne jednotky vykonali operáciu na základe informácií, ktoré im poskytla CIA. Biely dom tiež oznámil, že prezident Donald Trump bude mať v nedeľu ráno amerického času "významné vyhlásenie". A prezident Trump je očividne, podľa svojho najnovšieho Tweetu, nedočkavý oznámiť nejakú novinku. 

Aktualizácia 7:00. Dostupné informácie, ktoré zatiaľ nepotvrdili oficiálne miesta, ale len zdroje viacerých médií hovoria, že americké jednotky útočili na Baghdádího skrýšu v sýrskom meste Barisha v oblasti Idlib, ktorú ovládajú skupiny radikálnych islamistov. Mesto leží len niekoľko kilometrov od sýrskej hranice s Tureckom.

Teroristická organizácia Islamský štát kedysi ovládala rozsiahle územia v Iraku a v Sýrii a jeho prívrženci boli známi brutálnymi metódami, vraždením a znásilňovaním, či verejnými popravami alebo ničením kultúrnych pamiatok. Medzinárodnej koalícii, kurdským jednotkám a irackej armáde sa najprv podarilo teroristov z Islamského štátu vytlačiť z rozsiahlych oblastí v Iraku vrátane mesta Mósul. Neskôr boli spod jeho vplyvu získané aj veľké oblasti v Sýrii, o čo sa zaslúžili najmä kurdské jednotky.  

Odporúčané
Prečo by sa niekto dobrovoľne pridal do sekty alebo k teroristom? Pozreli sme sa, ako v skutočnosti funguje vymývanie mozgov Prečo by sa niekto dobrovoľne pridal do sekty alebo k teroristom? Pozreli sme sa, ako v skutočnosti funguje vymývanie mozgov 4. septembra 2019, 19:28
Domov
Zdieľať
Diskusia