Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. októbra 2019, 21:44
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Po hrozivej nehode vo formuli odmietol amputáciu. Teraz sa opäť dokázal postaviť na nohy

ŠPORT FORMULA 1
Uložiť Uložené

Juan Manuel Correa sa po nehode vo formuli F2 rozhodol podstúpiť dlhý proces rekonvalescencie s neistým výsledkom.

Ešte na konci augusta otriasla svetom formuly tragická nehoda v juniorskej sérii F2 na okruhu v Belgickom Spa-Francorchamps.

Juan Manuel Correa pri nej po sérii nešťastných udalostí narazil do boku monopostu Anthoine Huberta. Ten bol na mieste mŕtvy, pričom Correa zostal pri vedomí a s ťažkými zraneniami dolných končatín ho previezli do nemocnice. 

20-ročnému Američanovi však o niekoľko hodín kvôli masívnej sepse prestali správne fungovať pľúca. Museli ho uviesť do kómy a napojiť na prístroje, ktoré krv okysličovali mimo jeho tela a následne opäť vracali naspäť. Tieto komplikácie lekárom úplne znemožnili riešiť jeho zlomeniny.

Po mesiaci, kedy sa Correa z umelého spánku prebral a po prvej vyše 10-hodinovej operácii, mu rovno ponúkli možnosť amputácie pravej nohy pár centimetrov pod kolenom.

Odporúčané
Video zaznamenáva dramatickú nehodu: Pretekár Formule 3 vyletel cez obrubník a spravil niekoľko otočiek vo vzduchu Video zaznamenáva dramatickú nehodu: Pretekár Formule 3 vyletel cez obrubník a spravil niekoľko otočiek vo vzduchu 7. septembra 2019, 18:02

Juan Manuel to však odmietol a rozhodol sa začať dlhú rekonvalescenciu s neistým výsledkom. 

Krátke video, ktoré sa objavilo na jeho oficiálnom Twitterovom účte naznačuje, že to zrejme bolo dobré rozhodnutie a zároveň ukazuje, ako dobrá fyzická kondícia športovcov uľahčuje liečbu ťažkých fyzických zranení.

Corea sa totiž len sedem týždňov po nehode, pri ktorej takmer prišiel o život aj on, dokázal aspoň nakrátko postaviť. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Juan Manuel Correa (@juanmanuelcorrea_),

Domov
Zdieľať
Diskusia