Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. októbra 2019, 20:33
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Mafiána oslovuje Majko, daňového podvodníka Lacko: Namiesto rokovania o očkovaní čítali poslanci Glváčovi údajné správy s Kočnerom

NEWS LADISLAV BAŠTERNÁK MARIAN KOČNER
Uložiť Uložené

Podpredsedu parlamentu sa nezastali ani stranícki kolegovia zo Smeru.

Komunikácia z Kočnerovej Threemy už ukázala na niekoľkých politikov, sudcov, prokurátorov, policajného prezidenta aj dôležitých funkcionárov. Včera opozičný politik Igor Matovič zverejnil aj správy, ktoré si Marian Kočner obvinený z objednávky vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice vraj písal s Martinom Glváčom – súčasným podpredsedom parlamentu za stranu Smer. 

Odporúčané
5 šokujúcich informácií, ktoré vyplývajú z nahrávky rozhovoru Mariana Kočnera a bývalého generálneho prokurátora Trnku 5 šokujúcich informácií, ktoré vyplývajú z nahrávky rozhovoru Mariana Kočnera a bývalého generálneho prokurátora Trnku 14. októbra 2019, 19:17

Ešte v úvode roka unikla komunikácia z aplikácie Viber, kde si vraj Martin Glváč písal veľmi osobné správy s Kočnerovou volavkou Alenou Zsuzsovou, obvinenej zo sprostredkovania vraždy Jána Kuciaka: „si božsky krásna a zaslúžiš si hýčkanie a opateru!“ Ona mu posielala fotky cudzích žien a tvárila sa, že je to ona, on jej selfie z rokovania parlamentu. 

Podpredseda parlamentu si však zdá sa písal aj s jej šéfom. Okrem správ z Threemy zverejnil včera líder OĽaNO Matovič aj 900 správ medzi Marianom Kočnerom a Martinom Glváčom, ktoré vraj zachytávajú ich komunikáciu cez aplikácie Viber. 

Dnes to na rokovaní parlamentu zrátali Glváčovi opoziční poslanci a nezastali sa ho ani koaliční partneri či členovia strany prítomní v sále. Aj napriek tomu, že malo byť témou rokovania zdravotníctvo a konkrétne očkovania, tentokrát sa poslanci venovali výhradne útokom na Glváča, ktorý schôdzu viedol. 

Odporúčané
10 dôležitých informácií o tom, prečo zavraždili Jána Kuciaka a jeho snúbenicu a aký vplyv mala vražda na Slovensko 10 dôležitých informácií o tom, prečo zavraždili Jána Kuciaka a jeho snúbenicu a aký vplyv mala vražda na Slovensko 6. októbra 2019, 11:33

Igor Matovič podľa očakávaní úprimne opísal svoje pocity: „Sluha mafie, sluha Kočnera, hanba celého parlamentu tu nesmie sedieť.“ Následne nahlas čítal niektoré úryvky zo zverejnenej komunikácie.  Jana Cigániková zo SaS poukázala na to, že Glváč komunikoval s vrahom, jej kolega Ondrej Dostál predložil procedurálny návrh, aby človek, ktorý oslovoval mafiána Kočnera "Majko" a podvodníka Ladislava Bašternáka "Lacko" neviedol rokovanie NR SR, informujú Hospodárske Noviny.  

Denník N dnes zároveň informoval, že sa v Smere hovorí aj o tom, že Glváč už nebude kandidovať vo voľbách a s kauzou sa nemôže vysporiadať bez toho, aby sa vzdal poslaneckého mandátu a skončil vo funkcii. Podľa Erika Tomáša je riešenie otázkou niekoľkých dní: „Keďže je avizované stretnutie vedenia strany s pánom Glváčom, tak to je pôda, kde by sa celá táto vec mala vyšetriť, vyjasniť.“

„Ak je pravdou, že (Matovič) disponuje mojou súkromnou komunikáciou v tom čase s nestíhaným a netrestaným M. K., ktorej predmetom by bola nejaká prípadná trestná činnosť, je povinný odovzdať ju orgánom činným v trestnom konaní a nie ju zverejňovať,“ napísal Glváč na Facebook.

 

Domov
Zdieľať
Diskusia