Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. októbra 2019, 19:15
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Režisér Black Panthera má rovnako ťažkú prácu ako Martin Scorsese či Francis Coppola, tvrdí šéf Disney

Režisér Black Panthera má rovnako ťažkú prácu ako Martin Scorsese či Francis Coppola, tvrdí šéf Disney
Zdroj: Marvel Studios
FILMY A SERIÁLY MARVEL MARVEL FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

CEO Disney obraňuje svoje filmy.

Komiksové filmy zažívajú posledné roky obrovský boom. Dôkazom toho sú predovšetkým filmu od Marvelu, takmer každý film s ich superhrdinami ovládol kiná. Nový film s Jokerom od DC v podaní Joaquina Phoenixa sa tiež nemusí hanbiť, doposiaľ zarobil slušný balík, o čom sme ťa informovali v nedávnom článku.

Odporúčané
Spoznajte kvalitnú hudbu: Frequency vydali svoje prvé EP Red´o´Metry Spoznajte kvalitnú hudbu: Frequency vydali svoje prvé EP Red´o´Metry 14. januára 2014, 11:35

Aj napriek celosvetovým úspechom sa hlavne posledné týždne ozývajú hlasy, ktoré komiksovky kritizujú. A ústa si neotvoril len tak hocikto – slávny režisér Martin Scorsese tvrdí, že filmy od Marvelu sú len zábavnými atrakciami, nemožno ich ale označiť za skutočnú kinematografiu. Súhlasí s ním aj nemenej známy Francis Ford Coppola pričom dodal, že ich počiny sú opovrhnutiahodné.

Disney toho má už zrejme ale dosť a nenechá na seba útočiť. Ozval sa totiž CEO Disney/Marvel Bob Iger a zdvorilým, no zároveň pasívno-agresívnym spôsobom okomentoval vyjadrenia známych režisérov. Najskôr vyzdvihol ich prácu, no potom rozoberal ich komentáre na adresu superhrdinských filmov, píše Collider.

Kritizuje ich za zbytočne tvrdé vyjadrenia. „Som zmätený. Ak chcú kritizovať (orig. bitching) filmy, je to ich právo. Príde mi to ale ako nerešpektovanie všetkých ľudí, ktorí na tých filmoch pracujú rovnako tvrdo, ako pracujú ľudia na ich filmoch,“ povedal CEO. „Hovoríš, že režisér Black Panthera Ryan Coogler do toho dáva menej ako Scorsese či Coppola v ich filmoch? Ale no tak,“ uzavrel. 

Ozval sa aj Jamer Gunn, režisér a scenárista Strážcov Galaxie. Na Instagrame zverejnil post, v ktorom sa rozpísal. „Superhrdinovia sú dnešní dobrodruhovia či kovboji. Niektoré superhrdinské filmy sú hrozné, iné krásne. Rovnako to platilo aj pri gangsterkách či westernoch. Nie každý ich dokáže oceniť, dokonca aj niektorí géniovia. A to je v poriadku,“ napísal Gunn.

Domov
Zdieľať
Diskusia