Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. októbra 2019, 11:03
Čas čítania 0:00
Alexandra Murajdová

Google predstavil niekoľko aplikácií, pomôžu ti stráviť menej času na smartfóne

NEWS
Uložiť Uložené

Aplikácie budú počítať, koľkokrát si odomkol telefón, dajú možnosť vybrať čas, kedy ti prídu upozornenia a mnoho ďalšieho.

Nové aplikácie od Googlu nám do hlavy vkladajú otázky aj bez toho, aby sme si ich reálne stiahli. Ako by sme sa však cítili, keby vieme, koľko krát denne odomkneme svoj telefón? Používatelia Anroidu majú teraz šancu toto číslo vedieť. Google prichádza s novinkami, pomocou ktorých sa snaží obmedziť čas ľudí na svojom smartfóne.

Google vydal dokonca niekoľko podobných „experimentov“ naraz a ty ich všetky vieš teraz nájsť v Play Store, informuje The Verge. Všetky majú spoločný cieľ a to obmedziť čas, ktorý strávime pred obrazovkami smartfónov.

 

Google predstavil niekoľko aplikácií pre Anroid, ktoré ti pomôžu stráviť menej času na svojom smartóne
Google predstavil niekoľko aplikácií pre Anroid, ktoré ti pomôžu stráviť menej času na svojom smartóne Zdroj: pxhere

Ak ťa zaujala aplikácia, ktorú sme opisovali vyššie, nájdeš ju pod názvom Unlock Clock: „Pomôže ti zvážiť používanie technológií tým, že ti bude počítať a ukazovať, koľkokrát denne odomkneš svoj telefón,“ hovorí popis.

Ďalší z experimentov sa volá Post Box, ktorý ponúka zmenu v tom, ako vidíme upozornenia. Namiesto toho, aby ti celý deň chodili notifikácie, si teraz môžeš vybrať čas (alebo viacero časov) dňa, kedy ti prídu všetky naraz. Funkcia má aj možnosť „musím vidieť všetky upozornenia“, ak by si sa bál, že ti niečo ušlo.

 

Google tiež predstavil Morph, ktorý ukazuje rôzne aplikácie závisiac od času v dni či miesta, kde sa práve nachádzaš. Vybrať si môžeš prostredie ako v práci či doma, no Google ponúka napríklad aj možnosť „dovolenka“, kde chce byť človek pravdepodobne prítomný v momente a na telefóne čo najmenej.

Ak si každý doma alebo v kruhu kamarátov nainštaluje We Flip, tak sa na seba môžete pripojiť a zapnúť funkciu, ktorá bude počítať, ako dlho ste vydržali bez odomknutia telefónu. Keď výzvu niekto poruší, výzva sa preruší a ukáže vyhodnotenie. Počíta sa aj, keď sa niekto na telefón pozrel, no zariadenie neodomkol a podobne.

Odporúčané
Čoraz viac ľudí prechádza z iPhonov na smartfóny s Androidom Čoraz viac ľudí prechádza z iPhonov na smartfóny s Androidom 20. júla 2019, 8:25

Posledný z experimentov nesie názov Desert Island, má ti pomôcť sústrediť sa len na dôležité aplikácie, ktoré v ten deň potrebuješ. Nejaké si vyberieš, maximálne sedem a začneš 24-hodinovú výzvu len s nimi. Ostatné aplikácie budeš môcť otvoriť, no keď ti Desert Island ponúkne vyhodnotenie, pripomenie, že si výzvu nesplnil.

Google povbudzuje vývojárov, aby sa inšpirovali a prišli s vlastnými experimentmi. Tvrdia totiž, že skutočne dobré technológie by mali život zlepšovať a nie rozptyľovať. Tak čo, skúsiš niektorú z nich?

Domov
Zdieľať
Diskusia