Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. júla 2019, 8:25
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Čoraz viac ľudí prechádza z iPhonov na smartfóny s Androidom

TECH IPHONE
Uložiť Uložené

Dvakrát viac ľudí prejde z iOS na Android než opačne.

Čoraz menej ľudí používa iPhone a prechádzajú na smartfóny s operačným systémom Android, informuje technologický portál CNET. Navyše, čoraz menej ľudí prechádza z Androidu na iPhone, pričom počet ľudí migrujúcich z iPhonu na Android rýchlo narastá, tvrdí report od BankMyCell.

Za všetkým však stojí len menšia zložka 38 000 ľudí, no doba pozorovania 10 mesiacov je pomerne spoľahlivá.

Lojálnosť voči Apple tak drasticky klesá. Spoločnosť BankMyCell sa zaoberá vymieňaním smartfónov za iné a v ére, kedy boli populárne iPhone X a Samsung Galaxy S9, mali ľudia sklony práve k Samsungu.

Len 9 % ľudí vymenilo svoj telefón s Androidom za jablíčko s iOS, no až 26 % ľudí prešlo z iPhonu X na mobil s operačným systrémom od Google. Tieto čísla, samozrejme, nereprezentujú reálne predaje, no jasne ukazujú, že vernosť Apple zákazníkov ide rapídnou rýchlosťou dole a majitelia iPhonov dávajú radšej prednosť Androidu.

Čoraz viac ľudí prechádza z iPhonov na smartfóny s Androidom

No aj samotné čísla z predajov naznačujú ťažké časy pre Apple. V júni 2019 mali zariadenia s iOS podiel na trhu 36 %, o 2,4 % menej než pred rokom. Telefóny s Androidom pritom majú teraz trhový podiel 61 % a oproti minulému roku si prilepšili o 2,5 %.

Samozrejme, v hre sú aj iné operačné systémy, no je očividné, že čoraz viac zákazníkov od Apple uteká, a to práve k smartfónom s Androidom.

Domov
Zdieľať
Diskusia