Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
21. októbra 2019, 10:57
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Mohutné tornádo v Dallase sprevádzali blesky. Obyvatelia natáčali prírodný živel, zatiaľ čo im demoloval domy

NEWS TORNÁDO
Uložiť Uložené

Živel za sebou zanechal zničené domy, rozbité autá či strhnuté elektrické vedenie.

Obyvatelia Dallasu na včerajšiu noc len tak rýchlo nezabudnú. Mestom sa totiž prehnalo mohutné tornádo. Prírodný živel demoloval všetko, čo mu prišlo pod ruku. Ľudia sa katastrofe sprevádzanej silnou bleskovou búrkou nestačili diviť. O prípade informuje The Washington Post.

Tornádo si obyvatelia mesta natáčali na telefóny, zatiaľ čo im ničilo domy, rozbíjalo autá či strhávalo elektrické vedenie. K celej situácii sa vyjadril aj zástupca Národného meteorologického úradu Jason Godwin. Ten potvrdil, že tornádo sa najprv objavilo pri letisku Love Field. Neskôr sa presúvalo smerom na severovýchod.

Približne 112-tisíc ľudí zostalo po nočnej skaze bez elektriny. Mesto informuje, že doposiaľ neboli hlásené žiadne smrteľné zranenia. Tornádo nesprevádzali len blesky, ale aj silné krupobitie. Na zem padali krúpy o veľkosti golfových loptičiek. Polícia v noci kontrolovala domy po tom, čo sa objavili správy, že niektorí obyvatelia sú uväznení v troskách.

Odporúčané
V Luxembursku sa objavilo tornádo, zmietlo desiatky domov a áut. 19 ľudí je zranených V Luxembursku sa objavilo tornádo, zmietlo desiatky domov a áut. 19 ľudí je zranených 10. augusta 2019, 14:48

Úrady prijali aj hlásenia o úniku zemného plynu. Mnohé verejné inštitúcie a školy dnes zostali zatvorené. Počas búrky sa mal dokonca zrútiť aj obchod so zmiešaným tovarom. Nedošlo však k žiadnym vážnym zraneniam.

Domov
Zdieľať
Diskusia