Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. októbra 2019, 18:16
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Špeciálny Boeing mal odolať jadrovej vojne, zničil ho vták

NEWS USA VOJNY
Uložiť Uložené

Náhodne letiaci vták sa postaral o zneškodnenie jedného z motorov.

Boeing z dielne amerického námorníctva s názvom E-6 Mercury bol postavený, aby odolal aj jadrovej vojne. Počas testovacieho letu ale stroj zneškodnil náhodne letiaci vták, ktorý sa postaral o zničenie jedného z motorov, informuje portál Navy Times.

E-6 Mercury bol v minulosti opisovaný ako „najsmrteľnejšie lietadlo, o ktorom ste nikdy nepočuli“. V skutočnosti by mal ale daný stroj slúžiť skôr ako riadiaca základňa, pretože k výbave lietadla nepatrí žiaden zbraňový arzenál.

V období, kedy by boli pozemné základne zničené jadrovou vojnou, by teda Američania mohli vydávať príkazy priamo z lietadla. To by bolo prepojené na prezidenta a ministra obrany, ktorý by jeho prostredníctvom ovládali balistické medzikontinentálne rakety, letecké bombardéry a ponorky.

Spomínaná udalosť, kedy vták zneškodnil jeden z motorov lietadla, sa mala odohrať 2. októbra tohto roku. E-6 Mercury sa už v súčasnej dobe opäť vznáša v oblakoch, no škody spôsobené zničením motora vyšli na minimálne 2 milióny dolárov.

Ďalšie nehoda E-6 Mercury bola zaznamenaná ešte vo februári toho istého roku, kedy chvost lietadla strhol hornú časť hangáru. Na palube sa ale v danej dobe nachádzala iba jedna osoba, ktorá našťastie nebola zranená. Znova však išlo o nehodu, ktorá stála nemalé peniaze.

Odporúčané
Leteli sme s jedným z najlepších pilotov vetroňov u nás, ktorý lietal aj v Afrike. Povinne aj s vreckom, ak by zradil žalúdok Leteli sme s jedným z najlepších pilotov vetroňov u nás, ktorý lietal aj v Afrike. Povinne aj s vreckom, ak by zradil žalúdok 21. septembra 2019, 11:02
Domov
Zdieľať
Diskusia