Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
16. októbra 2019, 12:40
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Kim Čong-un na bielom koni docválal na posvätnú a zároveň najvyššiu horu Severnej Kórey

NEWS KIM ČONG-UN
Uložiť Uložené

Dnes už zrejme nič zábavnejšieho neuvidíme.

Len máloktorá krajina má vodcu, ktorý by bol zrovnateľný s lídrom Severnej Kórey Kim Čong-unom. Ten sa nedávno v spoločnosti bieleho koňa vydal na posvätnú horu Pektu, píše BBC. Pektu sa nachádza na hraniciach medzi Severnou Kóreou a Čínou.

Analytici tvrdia, že sa Kim v minulosti na najvyššej hore krajiny nachádzal v období, kedy vydal dôležité oznámenia alebo sa v krajine diala podstatná politická udalosť. Môžeme sa teda len domnievať, čo predznamenáva tohtoročný výstup vodcu KĽDR.

Odporúčané
Nina Špitálníková: V Severnej Kórei ma zadržala tajná polícia. Popravuje sa tam na námestiach pred očami detí Nina Špitálníková: V Severnej Kórei ma zadržala tajná polícia. Popravuje sa tam na námestiach pred očami detí 25. júna 2019, 15:36

V roku 2017 Kim horu navštívil, keď boli odpálené rakety Pukguksong-2. O rok neskôr sa na horu vydal spoločne s prezidentom Južnej Kórey. Pektu je v histórii KĽDR označovaná za rodné miesto Kimovho otca Kim Čong-ila

Vodca Kim Čong-un údajne na najvyššiu horu Severnej Kórey vyliezol v minulosti aspoň trikrát. Na fotografii z roku 2017 bol Kim napríklad odfotený v čiernych kožených topánkach, ktoré príliš nepôsobili ako turistická obuv. Tento rok si na pomoc prizval spomínaného bieleho koňa.

Späť
Zdieľať
Diskusia