Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. októbra 2019, 15:44
Čas čítania 0:00
Vl Mi

HOAX: Muž na internete šíril, že migranti na Slovensku dostávajú 37 eur na deň a nepriamo obvinil prezidentku. Je to lož

NEWS
Uložiť Uložené

Polícia zareagovala na hoax, ktorý sa šíri od mája.

Na sociálnej sieti Facebook už dávnejšie vznikla užitočná stránka Hoaxy a podvody - Polícia SR. Pravidelne sa tam objavujú príspevky, ktoré odhaľujú hoaxy šíriace sa sociálnymi sieťami. Ak stránku nesleduješ, určite ju lajkni, neoľutuješ.

V pondelok polícia vyvrátila ďalší hoax. Už od mája sa šíril status, ktorý nepriamo obviňuje prezidentku z toho, že na Slovensku dostávajú migranti 37 eur na deň. Status zverejnil Michal Litva, zdieľalo ho 2 000 ľudí a mohol sa dostať k ďalším tisíckam.

„Podľa Migračného úradu Ministerstvo vnútra SR majú žiadatelia o azyl vreckové vo výške 0,40 eur na deň. Po udelení azylu alebo poskytnutí doplnkovej ochrany im je poskytnutá zo zdrojov Európskej únie finančná pomoc vo výške v prepočte 9,68 Eur na deň na zabezpečenie bývania, stravy a základných životných potrieb po dobu 6 mesiacov, pričom jej vyplácanie je naviazané na povinnú účasť na výučbe slovenského jazyka,“ vysvetľuje polícia.

Odporúčané
Video zaznamenáva, ako Slovák rozmlátil mačetou kamery v paneláku. Údajne mu prekážalo, že ho snímajú, keď ide na návštevu Video zaznamenáva, ako Slovák rozmlátil mačetou kamery v paneláku. Údajne mu prekážalo, že ho snímajú, keď ide na návštevu 8. októbra 2019, 15:02

Po pol roku sa títo ľudia zamestnajú, alebo majú možnosť požiadať o dávku v hmotnej núdzi. Tá je poskytovaná v rovnakej výške a za rovnakých podmienok ako občanom Slovenska. „Netreba vám asi pripomínať, že Slovensko patrí medzi krajiny, ktorá udeľuje najmenší počet azylov v EÚ, a taktiež počet žiadostí o azyl je na nízkej úrovni,“ dodáva v statuse a na záver polícia odkazuje, že „príspevky pre migrantov“ sú absolútne minimálnou záťažou pre štátny rozpočet. Navyše, najvyššiu položku hradí Európska únia.

Domov
Zdieľať
Diskusia