Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
11. októbra 2019, 19:46
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Slobodná matka musí pre záchranu dcéry vraždiť. Režisér hororu od Stephena Kinga natočil krvavú jazdu

Slobodná matka musí pre záchranu dcéry vraždiť. Režisér hororu od Stephena Kinga natočil krvavú jazdu
Zdroj: Netflix
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Púštne prostredie môže pripomínať žánrovú klasiku Hory majú oči. Príbeh bude ale značné odlišný.

Netflix nám zas a znova prináša ďalšiu hororovú novinku. V nej sa tentokrát pozrieme na slobodnú matku Katrinu (Carmen Ejogo), ktorá so svojou dcérou Clarou (Apollina Pratt) cestuje cez opustenú púštnu cestu. Ako ale vravia zákony žánru, práve na danom mieste bez akejkoľvek okolitej pomoci sa dvojici hrdiniek pokazí auto.

Claru po chvíli na priestranstve pohryzie had, a nebyť záhadnej ženy, ktorá sa im snaží zdanlivo nezištne pomôcť, bola by Katrinina dcéra po smrti. Clarina matka ale netuší, že sa týmto spôsobom podpísala pod splatenie krvavého dlhu. Za život svojej dcéry totiž musí zaplatiť smrťou istého cudzinca. Dokáže v horore Rattlesnake kvôli záchrane dcéry obetovať život neznámej osoby?

Z traileru je viac-menej jasné, že pravdepodobne pôjde o jednorázový film, ktorý si v prítomnosti priateľov či partnerky v prípade žánrovej preferencie hororov určite rád pozrieš, no po čase ti zrejme vyšumí z hlavy. Samozrejme sa ale budeme veľmi radi mýliť. Originálnych novodobých hororov je totiž ako šafranu, a tak s radosťou privítame akúkoľvek kreatívnu snahu filmárov o prínos čohosi doposiaľ nevideného.

O réžiu filmu sa postaral Zak Hilditch, ktorý v minulosti natočil thriller These Final Hours (2013) či filmové spracovanie knižnej predlohy Stephena Kinga 1922 (2017). Okrem menovanej dvojice vo filme uvidíš hercov, ako Theo Rossi (Sons of Anarchy, Luke Cage) či Emma Greenwell (Shameless, Love & Friendship, The Rock). Rattlesnake bude na Netflixe dostupný od 25. októbra (říjen) 2019.

Slobodná matka musí pre záchranu dcéry vraždiť. Režisér hororu od Stephena Kinga natočil krvavú jazdu
Zdroj: Netflix
Domov
Zdieľať
Diskusia