Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. septembra 2019, 10:56
Čas čítania 0:00
Matej Krajčovič

Americkí piloti stíhačiek sledovali UFO. O incidente z roku 2015 prehovorili pre médiá

ZAUJÍMAVOSTI UFO USA
Uložiť Uložené

Existienciu videí teraz potvrdila aj americká armáda. Sama totiž nevie, o aké objekty išlo.

Americké námorníctvo berie špekulácie o UFO veľmi vážne, informoval Insider.com. Naráža tak na minimálne jedno video z tréningovej misie stíhacích pilotov nad floridským Jacksonville ešte v roku 2015.

Klip jasne zachytáva zmätenú posádku, ako sleduje neznámy objekt pohybujúci sa nadzvukovou rýchlosťou, no zároveň bleskovo manévrujúci a točiaci sa na malej vzdialenosti.    

„Išlo o rýchlosti, ktoré by roztrhali a zabili pilotov v stíhačkách F-35 a F-22,“ hovorí Christopher Mellon, bývalý pracovník Ministerstva obrany USA. 

Mellon pripomína, že ide o UFO, no toto označenie automaticky dostávajú všetky objekty, ktoré nevieme presne identifikovať. Nemusí teda ešte ísť o Marťanov či iné mimozemské civilizácie. „Môže to byť ruské alebo čínske, prípadne môže ísť o produkt súkromných spoločností, ale všetky tieto teórie sú málo pravdepodobné.“

Odporúčané
Austrálska polícia zverejnila video s UFO. Na internete píšu, že tu nie sme sami Austrálska polícia zverejnila video s UFO. Na internete píšu, že tu nie sme sami 18. februára 2019, 10:31

Spomínané video podľa hovorcu námorníctva Josepha Gradshera nemalo byť určené pre verejnosť, hoci armáda jeho existenciu a vierohodnosť teraz oficiálne potvrdila

Tému UFO v máji rozoberal aj rešpektovaný denník New York Times, ktorý sa rozprával s pilotmi stíhačky F/A-18 Super Hornet stojacimi za vznikom videa. Podľa nich tieto objekty nemali žiadne viditeľné motory, no pohybovali sa približne 5-násobnou rýchlosťou zvuku. 

Nad východným pobrežím USA sa navyše podľa nich od leta 2014 do marca 2015 pohybovali takmer denne a veľmi dlho. „Udržať lietadlo hore vyžaduje veľa energie. Pri rýchlostiach, ktoré sme videli, bolo 12 hodín vo vzduchu, asi o 11 hodín viac, než by sme čakali,“ hovorí poručík Ryan Graves, ktorý o objektoch informoval Kongres a Pentagon.

Denník sa rozprával aj s poručíkom Danny Accoinom. Ten naopak spomína, že po prvýkrát tieto objekty sledoval len prostredníctvom údajov na radare, no na vlastné oči ich nevidel, hoci mali byť približne 300 metrov nad ním. 

Americkí piloti stíhačiek sledovali UFO. O incidente z roku 2015 prehovorili pre médiá
Zdroj: www.homestead.afrc.af.mil

O niekoľko dní neskôr objekt zachytili aspoň infračervené kamery a navádzanie tréningovej rakety v lietadle, čo podľa neho naznačuje, že tam nejaký objekt naozaj bol. 

Piloti sa v rozhovore vyhýbajú jednoznačným tvrdeniam o pôvode objektov, no v tom čase údajne špekulovali, že môže ísť o tajný a extrémne pokročilý program dronov, teda strojov bez skutočnej posádky. 

Graves tiež spomínana incident, počas ktorého jeden z takýchto objektov  takmer narazil do kokpitu stíhačky, takže musel byť nahlásený úradu pre leteckú bezpečnosť. Hroziaca kolízia tiež pilotov údajne presvedčila, že nešlo o drony z programu americkej armády. Tá by totiž vraj kolície v čase, kedy nad oblasťou trénovali stíhačky, určite neriskovala. 

„Z potenciálne utajovaného programu dronov sa to stalo bezpečnostným rizikom,“ hovorí Graves pre New York Times. Incidenty podľa pilotov ustali krátko potom, ako boli presunutí na misie v Iraku a Sýrii. 

Domov
Zdieľať
Diskusia