Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
19. septembra 2019, 8:47
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Jadrová vojna medzi Ruskom a USA by za 5 hodín zabila 34 miliónov ľudí. Simulačné video ukazuje priebeh katastrofy

ZAUJÍMAVOSTI RUSKO USA VOJNY
Uložiť Uložené

Útok stoviek atómových bômb by mohol za niekoľko hodín zmeniť náš svet k nepoznaniu.

Len 3 hodiny by stačili na to, aby po jadrových útokoch medzi Ruskom a USA bolo zranených či zabitých 91 miliónov ľudí. Ako informoval Business Insider, s týmto tvrdením prišli výskumníci z Princeton University, ktorí vytvorili skutočne desivo pôsobiacu simuláciu s názvom Plan A.

V nižšie priloženom videu môžeš na začiatku vidieť prvý výstrel jadrovej bomby z Ruska, na čo však USA reaguje rovnakou mincou. Následne Rusko na USA vyšle približne 300 jadrových bômb a USA odpáli 180 jadrových hlavíc.

Po zničení Európy by podľa videa bolo na Rusko vyslaných 600 hlavíc rôznej sily a Rusko by útok opätovalo všetkými dostupnými prostriedkami. V poslednej fáze by USA a NATO zaútočili na 30 najľudnatejších nepriateľských miest.

Smerom na individuálne mestá by s ohľadom na množstvo populácie dopadlo 5 až 10 hlavíc. Podľa danej simulácie by teda za 3 hodiny jadrovej vojny medzi týmito superveľmocami zomrelo zhruba 34,1 miliónov ľudí a približne 57,4 miliónov by bolo zranených. Ďalšie úmrtia by prišli následkom rozšírenej rádioaktivity, ochladenia atmosféry, hladomoru a ďalších z toho vychádzajúcich konfliktov.

Odporúčané
Stand-up ako akt terorizmu: Skutočný príbeh Jemenčana prenasledovaného armádou Houthi rebelov Stand-up ako akt terorizmu: Skutočný príbeh Jemenčana prenasledovaného armádou Houthi rebelov 7. januára 2019, 9:03
Domov
Zdieľať
Diskusia