Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. septembra 2019, 22:24
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Lietadlo nemohlo vzlietnuť, roj včiel bránil pilotom vo výhľade. Pomohlo až vodné delo

ZAUJÍMAVOSTI LIETADLO VČELY
Uložiť Uložené

Let meškal vyše dve hodiny.

Lietadlá sem-tam meškajú. Raz je to pre zlé počasie, inokedy zas zlyhá ľudský faktor. V Kalkate však mali v nedeľu úplne iný problém. Keď sa piloti chystali vzlietnuť, zistili, že to nie je možné. Roj včiel sa im usadil na ľavej strane okna a bránil im vo výhľade, informuje CNN.

Odporúčané
Cestujúcich zaskočila letuška, ktorá sa schovávala v úložnom priestore na batožinu. Nenápadne vykúkala do uličky Cestujúcich zaskočila letuška, ktorá sa schovávala v úložnom priestore na batožinu. Nenápadne vykúkala do uličky 31. júla 2019, 15:43

Stierače nepomohli, včely nie a nie odletieť. Nakoniec sa ich podarilo odstrániť až s pomocou vodného dela. Už predtým lietadlo nemohlo vzlietnuť pre technickú chybu, včely tomu teda veľmi nepomohli. Nakoniec lietadlo meškalo vyše dvoch hodín.

Malo pritom namierené do Agartaly, čo je v severovýchodnej Indii. Cesta trvá iba 60 minút. Pasažieri si teda nevybrali najvhodnejší let, práve naopak. Na palube bolo 136 cestujúcich. Riaditeľ letiska pre CNN povedal, že v areáli nenašli žiadny úľ. 

Aj keď nám včely občas robia problémy, sú pre celý svet veľmi dôležité. Predpokladá sa, že ak vymrú, ľudstvu zostanú asi 4 roky života. Od opeľovania včelami závisí 5 až 8 % svetovej poľnohospodárskej produkcie. Len v Európe je na opeľovaní závislých až vyše 4 000 druhov ovocia a zeleniny. Preto si nabudúce rozmysli či zoberieš do ruky papuču, keď ti vletí do izby.

Domov
Zdieľať
Diskusia