Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
29. augusta 2019, 17:30
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Kto je Black Knight v podaní Kita Haringtona? Šéf Marvelu tvrdí, že pre budúcnosť MCU môže byť ešte veľmi dôležitý

Kto je Black Knight v podaní Kita Haringtona? Šéf Marvelu tvrdí, že pre budúcnosť MCU môže byť ešte veľmi dôležitý
Zdroj: Marvel Comics
FILMY A SERIÁLY ETERNALS
Uložiť Uložené

Akým príbehom disponuje komiksový Dane Whitman? To a ešte viac sa dozvieš v dnešnom článku.

Článok obsahuje príbehové spoilery z komiksov!

Už počas prvého dňa minulovíkendovej akcie D23 sa objavila informácia o tom, že si hviezda Game of Thrones Kit Harington zahrá v niektorej z chystaných snímok zo sveta MCU. No a už na druhý deň bolo oficiálne potvrdené, že sa predstaviteľ Jona Snowa objaví v komiksovke The Eternals, a to po boku takých hviezd, ako napríklad Angelina Jolie, Kumail Nanjiani či Salma Hayek.

Odporúčané
Kreatívna a energeticky efektívna rezidencia obkolesená prírodou v Austrálii Kreatívna a energeticky efektívna rezidencia obkolesená prírodou v Austrálii 28. decembra 2013, 13:25

Šéf Marvel Studios Kevin Feige počas panelu tejto komiksovky odhalil, že Kit stvárni postavu Danea Whitmana, ktorý je známy prezývkou Black Knight. O koho ale ide, na to sa teraz spoločne pozrieme. Dane Whitman sa v komiksoch po prvýkrát objavil v roku 1967, a to ako v poradí tretia postava s menom Black Knight. Je to potomok Sira Percyho zo Scandie, pôvodného Black Knighta zo stredoveku. Whitmanov strýko Nathan Garrett bol pritom záporákom a členom skupiny Masters of Evil.

Dane po ňom zdedil prekliaty mystický meč Ebony Blade, ktorý bol ukovaný čarodejníkom Merlinom za pomoci látky zvanej Starstone, objavenej na mieste dopadu meteoritu. Merlin čepeľ meča následne očaroval a zmenil ho na mocný tajomný artefakt. Ebony Blade je nezničiteľný, dokáže prerezať fyzické aj mystické bariéry či absorbovať a odkláňať energiu. Meč tiež vytvára puto s jeho vlastníkom.

Odporúčané
Veľké momenty roku 2013 v gifkách Veľké momenty roku 2013 v gifkách 29. decembra 2013, 1:33

Ebony Blade tak nemôže ublížiť svojmu pánovi a pán sa k nemu môže teleportovať. Aj vďaka tejto schopnosti mohol Dane cestovať v čase a obývať telá predošlých majiteľov meča. Krviprelievanie Sir Percivala však spôsobilo prekliatie Ebony Blade, ktoré podľa použitia meča ovplyvňuje rôznych majiteľov rôznymi spôsobmi. Ak jeho pán napríklad preleje priveľa krvi, meč po nej začne tužiť tiež a donúti svojho majiteľa k ďalšiemu násiliu.

Ebony Blade ale disponuje aj akýmsi vlastným vedomím, takže niekedy núti pána k určitým krokom či k cestovaniu na konkrétne miesta. Dane sa po obdržaní meča rozhodol pre obnovenie cti svojej rodiny a postavenie sa proti činom strýka Nathana. Dokonca vyhľadal aj členov Avengers, ktorí si ho spočiatku pomýlili práve s jeho predkom. Keď sa medzi nimi vyčistil vzduch, Avengeri vyslali Danea, aby infiltroval Masters of Evil.

Komiksový Back Knight

Black Knight
Black Knight Zdroj: Marvel Comics

Whitman vďaka nebezpečnej práci v utajení preukázal svoju hodnotu, a tak mu Avengers ponúkli dočasné členstvo. Neskôr sa ale pripojil aj k Defenders, Excalibur a britskej rozviedke MI:13. Čo sa týka jeho spojenia s The Eternals, to vychádza najmä zo vzťahu so Sersi, ktorú na veľkom plátne stvárni Gemma Chan. Black Knight sa s ňou zoznámil počas pôsobenia v Avengers, no potom záporák Proctor upravil schopnosti Sersi a destablizoval ju.

To sa snažil zvrátiť Ikaris (ďalší člen The Eternals, vo filme ho stvárni Richard Madden), ktorý sa Sersi snažil znova stabilizovať tým, že ju spojí s Daneom prostredníctvom procesu menom gann josin. Proctor sa však vrátil a odhalil, že je Dane Whitman z inej reality. Po tom, čo ho Sersi z jeho reality odmietla, začal cestovať multivesmírom a zabíjať všetky verzie The Eternals. Sersi nakoniec Proctora zabila jeho mečom Ebony Blade, ale poškodila si myseľ.

Gemma Chan v sólovke Captain Marvel a Richard Madden v Game of Thrones

Black Knight
Black Knight Zdroj: Marvel Studios/HBO

Bola tak nútená opustiť Marvel Universe, aby našla spôsob, ako obnoviť svoj zdravý rozum. Dane, ktorý sa cítil zodpovedný za to, čo sa stalo, sa rozhodol doprevádzať ju. Spoločne teda cestovali multivesmírom a neskôr sa vrátili domov. Nakoniec sa ich cesty rozdelili. Ak ti ale náhodou tento opis nestačil, môžeš dať priestor nižšie priloženému videu od portálu ScreenCrush, ktorý ti o Black Knightovi prezradí ešte čosi viac. Napríklad aj to, že si vyrobil vlastný svetelný meč.

No vzhľadom na to, že sa komiksovka The Eternals už nejaký čas natáča a k odhaleniu Kitovej účasti došlo iba pred niekoľkým málo dňami, môžeme predpokladať, že v nej Black Knight asi príliš veľa priestoru nedostane. To však tvorcom rozhodne nebráni ukázať ho aj v niektorých ďalších MCU filmoch, čo nedávno naznačil aj sám Kevin Feige.

Kit Harington je naozaj úžasný herec, čo sa ukáže aj vo filme The Eternals, na ktorom momentálne pracujeme. Boli sme skutočne šťastní, že súhlasil s účasťou, ktorá by sa v budúcnosti mohla premeniť na niečo ďalšie,“ uviedol šéf Marvel Studios.

Ako si sa mohol dočítať a zistiť vo videu, komiksový príbeh Black Knighta je až príliš bohatý a zaujímavý na to, aby ho štúdio použilo len ako vedľajšiu postavu v jednej zo svojich snímok. Budeme teda dúfať, že ho v MCU nebudeme vidieť iba vo filme The Eternals. V ňom sa okrem spomínaných hercov objaví aj Lauren Ridloff Makkari, Brian Tyree Henry, Lia McHugh či Don Lee a jeho premiéra je naplánovaná na 6. novembra (listopad) 2020. Pre viac informácií klikaj sem.

Domov
Zdieľať
Diskusia