Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
25. augusta 2019, 16:13
Čas čítania 3:27
Oskar Almássy

Disney a Pixar nás po Frozen 2 ohúria trojicou originálnych animákov. O čom bude Soul, Onward či exotická Raya?

Disney a Pixar nás po Frozen 2 ohúria trojicou originálnych animákov. O čom bude Soul, Onward či exotická Raya?
Zdroj: Disney/Pixar
FILMY A SERIÁLY ONWARD PIXAR ANIMÁKY RAYA AND THE LAST DRAGON
Uložiť Uložené

Veľká udalosť s názvom D23 bola bohatá aj na informácie a novinky z pripravovaných animákov.

Ako si si už v priebehu včerajšia a dneška určite všimol, v americkom Anaheime prebieha tento víkend veľká udalosť D23, na ktorej štúdio Disney odhaľuje veľké množstvo rôznych noviniek a informácií zo svojich pripravovaných projektov. A to nielen v rámci Star Wars či filmových a seriálových svetov MCU. Na svoje si totiž prišli aj fanúšikovia animákov, ktorí sa vďaka najnovším oznámeniam môžu tešiť na viacero lákavých záležitostí. Poďme si ich teda postupne pripomenúť.

Odporúčané
Kreatívna a energeticky efektívna rezidencia obkolesená prírodou v Austrálii Kreatívna a energeticky efektívna rezidencia obkolesená prírodou v Austrálii 28. decembra 2013, 13:25

Soul

Tomuto originálnemu animáku od Pixaru sme sa už v jednom článku v krátkosti venovali, vtedy sme však poznali iba dátum jeho premiéry a meno režiséra. To sa však teraz zmenilo, keďže na D23 bolo zverejnených hneď niekoľko detailov, informácií a obrázkov. Čo sa týka jeho príbehu, ten sa zameria na stredoškolského učiteľa hudobnej výchovy menom Joe Garner (Jamie Foxx), ktorého snom je hrať v prvotriednom jazzovom klube.

Problémom ale je, že kvôli nehode sa jeho duša dostane do miesta zvaného „You Seminar“. A aj keď to na prvý pohľad môže vyzerať trochu temne, tak jadrom príbehu je práve príležitosť pre Joeovu dušu spojiť sa s ďalšími, ktoré čakajú na to, kým objavia nejakú vášeň a nadobudnú vedomie. Garner sa tu okrem ďalších spriatelí aj s dušou 22 (Tina Fey) a spolu sa pokúsia nájsť spôsob, ako vrátiť učiteľa späť na Zem.

Za réžiou stojí oscarový Pete Docter (Inside Out, Up, Monsters, Inc.) a okrem vyššie spomínaných mien budeš môcť v animáku počuť aj hlasy hercov, ako Ahmir Questlove Thompson (bubeník), Phylicia Rashad (Joeova matka) či Daveed Diggs (Joeov sused). O hudbu sa postará talentované duo Trent Reznor a Atticus Ross (obaja The Social Network, Gone Girl), no a samotná premiéra je naplánovaná na 19. júna (červen) 2020.

Raya and the Last Dragon

Myšiak sa na D23 ďalej pochválil aj novým animákom Raya and the Last Dragon. Hlavným hrdinom jeho príbehu sa stane Raya (Cassie Steele), osamelá bojovníčka z fantasy kráľovstva Kumandra, ktorá sa spojí so skupinou vyvrheľov a vydá sa na výpravu s cieľom nájsť Posledného draka (Awkawina) a priniesť tak do svojho sveta svetlo aj jednotu.

Toto akčné dobrodružstvo preskúma témy spoločnosti a nádeje, pričom bude inšpirované krásnymi a rozmanitými kultúrami juhovýchodnej Ázie. Scenár napísala Adele Lim (Crazy Rich Asians), o réžiu sa postará Paul Briggs (režijný debut) spoločne s Deanom Wellinsom (kraťas Tick Tock Tale) a premiéra je naplánovaná na 25. novembra (listopad) 2020.

Onward

Chystaný animák Onward sa nám prvými zábermi prestavil ešte v máji (květen), dalo sa teda predpokladať, že by sme sa na D23 pokojne mohli dočkať nejakej tej ďalšej ukážky. Tá síce naozaj dorazila, no videli ju iba diváci priamo v Anaheime. Nám tak momentálne neostáva nič iné, iba sa uspokojiť aspoň s novým plagátom a obrázkom.

Príbeh animáku Onward nám ukáže originálny fantasy svet a ústrednými hrdinami budú tínedžerskí elfskí bratia Ian a Barney Lightfootovci (Tom Holland a Chris Pratt), ktorí sa vydajú za dobrodružstvom, aby zistili, či v ich svete ostalo ešte trochu mágie. Režisérom projektu je Dan Scanlon (Monsters University, kraťas Mater and the Ghostlight) a okrem Hollanda s Prattom budeš môcť počuť aj hercov, ako Julia Louis-Dreyfus (matka dvoch bratov) či Octavia Spencer. Animák dorazí 6. marca (březen) 2020.

Frozen 2

Podobne ako v prípade animáku Onward, aj očakávané pokračovanie Frozen odhalilo divákom niekoľko čerstvých záberov. Žiaľ, tieto boli taktiež určené iba návštevníkom D23. Pri Frozen 2 nás to ale až tak veľmi nemrzí, keďže sme doposiaľ mohli vidieť už dve rôzne ukážky (nájdeš ich tu a tu). Tvorcovia však odhalili aj plagát a dvojicu nových postáv, a to konkrétne kráľovnú Idunu (matku Anny a Elsy - Evan Rachel Wood) a poručíka Matthiasa (Sterling K. Brown).

Réžiu majú na starosti Jennifer LeeChris Buck (obaja Frozen), no a okrem už zmienených prírastkov sa do svojich úloh vrátia aj Idina Menzel, Kristen Bell, Jonathan Groff či Josh Gad. Premiéra animáku Frozen 2 je u nás naplánovaná na 21. novembra (listopad) 2019 a pokiaľ sa o ňom chceš dozvedieť všetko podstatné, vstúp do tohto vlákna.

Anketa:
Na ktorý animák sa tešíš najviac?
Soul
Raya and the Last Dragon
Onward
Frozen 2
Soul
9 %
25 Hlasov
Raya and the Last Dragon
13 %
38 Hlasov
Onward
20 %
57 Hlasov
Frozen 2
59 %
170 Hlasov
Domov
Zdieľať
Diskusia