Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
17. augusta 2019, 18:01
Čas čítania 0:00
Tomáš Blahuta

Youtuberi žalujú YouTube kvôli diskriminácii videí s LGBTI tematikou

ZAUJÍMAVOSTI LGBT+ YOUTUBE
Uložiť Uložené

Údajne nie všetci sú si pred algoritmom so svojimi videami rovní.

YouTuberi dnes točia videá na najrôznejšie témy a výnimkou nie sú ani sexuálne menšiny. Tvorcovia, ktorí vytvárajú príspevky o komunite LGBTI najnovšie žalujú YouTube.  A to z dôvodu, že platforma podľa nich obmedzuje ich videá označovaním za citlivý obsah či odstraňuje z nich reklamu. Prípadne nekoná dostatočne pri nenávistných komentároch či neumožňuje im zobrazovať sa v kategórii odporúčané. Informuje o tom RTVS.

K žalobcom patria kanály ako uppercaseCHASE1 (transrodový muž), Queer Kid Stuff (témy o LGBTI komunite) a ďalší. Spoločne pridali vlastné videá s názvom We're suing YouTube, teda Žalujeme YouTube. Zamerali sa aj na Google, ktorý podľa nich taktiež diskriminuje LGBTI obsah. 

YouTube sa bráni a tvrdí, že nikoho nediskriminuje ani neodsúva na vedľajšiu koľaj. Za príčinu „problému“ sa označuje práve algoritmus, teda umelá inteligencia. Ako tento spor dopadne uvidíš až o niekoľko dní či týždňov.

Domov
Zdieľať
Diskusia