Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
12. augusta 2019, 13:55
Čas čítania 0:00
Daniel Mikolášik

Billie Eilish čelí kritike kvôli predávaniu merchu s ukradnutou anime grafikou

MÓDA BILLIE EILISH MERCH
Uložiť Uložené

Za všetko pritom môže streetwearová značka, s ktorou speváčka spolupracuje.

Jedna z aktuálne najsledovanejších a najpopulárnejších speváčok Billie Eilish má menší problém. Najnovšie totiž čelí kritike kvôli jej merchu, na ktorom bola použitá ukradnutá anime grafika od umelca menom Makoto Kurokawa. Ide o oblečenie z kolaborácie Love Live! medzi speváčkou a streetwearovou značkou Siberia Hills. O kauze informuje portál The Daily Dot.

Akonáhle spoločná kolekcia vyšla, Billie ju na svojom Instagrame odpromovala a niektorí fanúšikovia okamžite rozpoznali, že daná grafiku sa až priveľmi podobá na pôvodné anime umelecké dielo s názvom Nozomi Tojo. Ľudia preto ihneď začali speváčku obviňovať z plagiátorstva, pričom ona a jej tím nijako nezasahovali do navrhovania kolekcie.

Všetko mala na svedomí práve samotná značka Sibieria Hills, ktorá sa k celej veci vyjadrila a ospravedlnila. „Hlboko sa ospravedlňujeme talentovanému umelcovi Makotovi Kurokawaovi za to, že sme použili jeho umelecké dielo pre merch v kolaborácii s Billie Eilish. Billie a jej tím o ničom nevedeli a verili nám, že výsledný produkt dopadne skvele,“ píše značka na Instagrame.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Siberia Hills (@siberiahills),

„Boli sme tvorivou zložkou tejto spolupráce. Ospravedlňujeme sa tiež Billie a jej fanúšikom za spôsobenie tohto problému. Kúsky z kolekcie nakoniec nebudú vydané. Tým, ktorí si už oblečenie stihli zakúpiť, budú vrátené peniaze v plnej sume,“ dopĺňa značka v oficiálnom vyjadrení.

Odporúčané
Tequila od Kendall Jenner či Separov rum: Alkohol je u celebrít nový trend. Čo si o jeho propagovaní myslí odborníčka? Tequila od Kendall Jenner či Separov rum: Alkohol je u celebrít nový trend. Čo si o jeho propagovaní myslí odborníčka? 25. augusta 2023, 9:30

Na ukradnutú grafiku upozornil medzi prvými používateľ Twitteru @nestuur„Billie Eilish predáva merch s ukradnutým umením Nozomi. Čo to má ku*va znamenať!“ napísal na sociálnej sieti, pričom príspevok si rýchlo získal desiatky tisíc reakcií. 

Osudná kolaborácia obsahovala dve mikiny a jedno tričko s grafikou štyroch anime dievčenských postáv v plavkách a rozličných pózach. Pod tým sa nachádzal nápis Billie v japonskom písme Katakana. Niektoré reakcie tiež naznačovali, že to nie je prvýkrát, čo Siberia Hills ukradlo grafiku v rámci ich kolekcií.

Domov
Zdieľať
Diskusia