Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
7. augusta 2019, 12:21
Čas čítania 0:00
Dominik Vetrák

Disney+ odhalilo svoju cenu. Koľko bude stáť najväčšia konkurencia Netflixu a aké seriály ponúkne?

Disney+ odhalilo svoju cenu. Koľko bude stáť najväčšia konkurencia Netflixu a aké seriály ponúkne?
Zdroj: Disney
FILMY A SERIÁLY DISNEY+
Uložiť Uložené

Navyše získaš aj Hulu a ESPN+.

Najnovšia streamovacia platforma Disney+ sa v USA spustí už tento rok. V Európe sa jej dočkáme až na ten ďalší, no obsah by mal byť rovnaký pre celý svet. Dnes sme sa ohľadom tejto služby dozvedeli dve podstatné novinky. Prvou bolo, že na nej uvidíme reštart Sám Doma. Stále nevieme, či pôjde o seriál alebo film, ale spoliehame sa skôr na druhú možnosť. Predsa len, v seriálovej podobe by ten koncept veľmi nefungoval. Okrem nich boli ohlásené aj remaky pre Noc v múzeu, Diary of the Wumpy Kid a Cheaper by the Dozen.

Deadline nám prinieslo aj druhú veľkú novinku. Je ňou oznámenie dlho očakávanej ceny samotnej služby v bundle s ostatnými produktmi. Za 12,99 (ako dolárov, tak zrejme aj eur) ti bude služba Disney+ plne k dispozícii. Balíček zahŕňa prístup k Hulu a ich streamovacej službe, rovnako ako k programom ESPN+. Dokopy tak získaš množstvo skvelého obsahu a možnosť sledovať rôzne športové podujatia. To všetko v rovnakej cene, za akú platíš Netfix (plán pre dve obrazovky). 

Odporúčané
Kate Upton a Cameron Diaz sa chcú pomstiť prelietavému chlapovi vo filme Other Woman Kate Upton a Cameron Diaz sa chcú pomstiť prelietavému chlapovi vo filme Other Woman 20. decembra 2013, 20:49

Hulu ponúkne svoj streamovací obsah, avšak na službu Hulu Live TV môžeš zabudnúť. V prípade, že nebudeš mať záujem o ESPN+ a Hulu, môžeš si zakúpiť len prístup k Disney+. Ten ťa vyjde na 7 dolárov/eur mesačne, zatiaľ čo Hulu a ESPN budú stáť 6 (s reklamami), respektíve 5 dolárov/eur.

Služba bude spustená 12. novembra 2019 a pri launchi má na diváka čakať 300 filmov a 7 500 seriálových epizód, pričom sa tieto čísla majú, samozrejme, rýchlo zvyšovať. Služba sa údajne dostane aj na Amazon, Apple a do distribúcie cez množstvo ďalších partnerov. Disney tak cieli na čo najširšie publikum.

Disney očakáva, že ich služba bude mať do konca fiškálneho roka 2024 od 60 do 90 miliónov predplatiteľov (celkom veľké okno, čo povieš?). Pre porovnanie, taký Netflix ich v súčasnosti má viac ako 150 miliónov (z toho 60 z USA). Hulu má momentálne 28 miliónov predplatiteľov, pričom Disney očakáva, že sa toto číslo do roku 2024 navýši na 60 miliónov. ESPN+ sa spustilo na jar 2018 a momentálne oplýva 2 miliónmi predplatiteľov. Očakávaný rast do roku 2024 predstavuje 12 miliónov predplatiteľov. 

Z 300 filmov dostupných na začiatku bude 8 z univerza Star Wars, 18 od Pixaru, 70 od Disney Animation a 4 od Marvelu. Behom prvého roka sa počet filmov zvýši na 400, pričom až 8 zo 100 bude od Marvelu. 

Odporúčané
Legendárny Skyline Paula Walkera je na predaj za 1 milión €! Legendárny Skyline Paula Walkera je na predaj za 1 milión €! 18. decembra 2013, 20:38

Čo sa týka už ohlásených počinov, očakávať môžeme dokumenty Marvel’s 616 (preskúma históriu Marvelu) a Earthkeepers (zameria sa na zvieratá a prírodu), Be Our Chef (program o súťaži vo varení), Cinema Relics: Iconic Art of the Movies (seriál venujúci sa filmovým kulisám a kostýmom), no a Encore! sa zameria na obsadenie High School Musical, ktoré znova oživí svoje staré vystúpenia.

Ďalej uvidíme projekt Marvel’s Hero Project o skutočných hrdinoch a ich prospechu pre svoje komunity, (Re)Connect s problémovými rodinami, Rogue Trip bude akýmsi turistickým sprievodcom, Shop Class ponúkne súťaže medzi študentami a dorazí aj zatiaľ nepomenovaný dokument o histórii Disney. Do knižnice Disney+ sa taktiež presunú všetky série obľúbeného seriálu The Simpsons.

A ako to bude s Disney+ cenovo? Pre prístup si zaplatíš už spomínaných 6,99 dolára mesačne, alebo 69,99 ročne. Všetok obsah bude pritom možné si aj stiahnuť. Na Disney+ budú ďalej sprístupnené všetky klasické animáky Disney, Captain Marvel, dokumentárna séria Into the Unknown o výrobe Frozen 2, všetky kraťasy od Pixaru, po ktorých bude nasledovať aj pridávanie celovečerákov Pixaru, séria kraťasov o novej postave z Toy Story 4 menom Forky či nový kraťas Lamp Life o postave Bo Peep.

Neskôr sa pridajú MCU seriály, projekty zo sveta Star Wars (Rogue One prequel a The Mandalorian), po ktorých sa dočkáme aj pridávania všetkých filmov z preďalekej galaxie. Vychutnať si budeš môcť aj originálny sviatočný film Noelle s Annou Kendrick, snímku Timmy Failure od Toma McCartha, ďalej adaptáciu úspešnej knihy Stargirl, originálny film Togo s Willemom Dafoeom o skutočnom príbehu muža na Aljaške či dokumentárnu sériu The World According to Jeff Goldblum.

 
 

Sekciu dokumentov obohatí aj séria Magic of the Animal Kingdom o uznávaných odborníkoch vo veci starostlivosti o zvieratá, no Disney chystá tiež animovaný film zo sveta The Phineas and Ferb, v ktorom budeme môcť počuť hlasy originálnych hercov.

Či ale pôjde okamžite o plnohodnotného konkurenta obľúbeného Netflixu a či vôbec ihneď zaznamená úspech, na to si ešte budeme musieť počkať. Musíme však uznať, že Disney+ bude mať k dispozícii poriadne nabitú knižnicu, ktorú bude hneď od začiatku dopĺňať o mnohé originálne filmové, seriálové aj dokumentárne projekty. Určite sa teda máme na čo tešiť. 

Medzi najočakávanejšie filmy/seriály služby teda patria:

  • Sám doma
  • MCU seriály
  • Star Wars seriály (animované aj hrané)
  • Lady a Trump
  • Monsters at Work (pokračovanie Príšeriek s. r. o

Na augustovej D23 (každoročná akcia Disney, kde predstaví množstvo noviniek) sa dozvieme množstvo nových informácií a nepochybne sa ohlásia aj nové projekty pre Disney+, ako aj Star Wars univerzum. V období medzi 23. a 26. augustom teda sleduj náš web, facebook a instagram a dozvieš sa všetko podstatné.

Disney+ odhalilo svoju cenu. Koľko bude stáť najväčšia konkurencia Netflixu a aké seriály ponúkne?
Domov
Zdieľať
Diskusia