Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
Refresher Slovensko
Otvoriť v aplikácii Refresher
Stiahnuť
X
24. júla 2019, 15:37
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

Českí turisti nebezpečne predbiehali lezcov na rebríkoch. V Slovenskom raji takmer prišli k úrazu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

V Slovenskom raji českí turisti odmietali čakať.

Turisti v Tiesňave Suchá Belá narazili na skupinku českých turistov, ktorá ohrozovala ostatných. Miesto toho, aby nebezpečný úsek zvládli na predpísanom rebríku, sa rozhodli pokúsiť všetkých ostatných predbehnúť a vyškriabať sa nahor po skalách.


Česi sa pritom viackrát pošmykli a na videu z udalosti uvidíš, že došlo k skutočne nebezpečným situáciám, kde pri páde z výšky mohlo ísť aj o život. Navyše, výbava našich severozápadných susedov nebola úplne najideálnejšia a skôr stavili na staré „overené“ klasiky. Slovenský raj sa totiž rozhodli dobyť v teniskách alebo športových sandáloch.

Vo videu, ktoré Andrea Beneová publikovala v skupine Turistika na Slovensku, vidno aj pasáže, kedy sa turisti surovo napchali pred otca s dcérkou a neohrozili len seba, ale aj návštevníkov a ich deti.

Dnes Tiesňavou Suchá Belá. Krásna príroda, úžasná trasa. Neviem teda, neabsolvujeme takéto túry a preto otázka. Toto asi nebude nič normálne, či??? Český turisti si teda povedali, že oni v rade čakať nebudú, pchali sa medzi ľudí, ktorí teda niektorí mali čo robiť na rebrikoch. Keď si všimnete druhé video, vopchali sa presne pred otecka, ktorí niesol na chrbte dcérku. A samozrejme.. Vybavení do hôr, športové sandále a tenisky,“ napísala Andrea na Facebook. 

Domov
Zdieľať
Diskusia