Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. júla 2019, 8:26
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Slovák splavil Dunaj na PET fľašiach, bojuje tak proti plastovému odpadu

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Jeho loď sa skladala z 285 fliaš.

Ochrana životného prostredia sa našťastie stáva čoraz populárnejším trendom. Bojovať proti plastovému odpadu sa nedávno rozhodol aj vodák Tomáš Ščepka, ktorý si pomocou PET fliaš vyrobil vlastnú loď a splavil s ňou Dunaj. Podľa reportáže TV JOJ sa mu žiadna z fliaš počas splavovania od lode neodpojila, no bohužiaľ vo vode i na súši našiel kopu iného odpadu.

Odporúčané
Drsná kampaň poukazuje na utrpenie zvierat spôsobené plastmi. Korytnačky či delfíny sú v nebezpečenstve Drsná kampaň poukazuje na utrpenie zvierat spôsobené plastmi. Korytnačky či delfíny sú v nebezpečenstve 19. marca 2019, 18:37

Za štyri dni splavil 172 kilometrov a denne sa mu podarilo pádlovať zhruba 7 hodín. Ščepkova cesta však podľa jeho slov týmto nekončí, o jeho životnému prostrediu prospešnom dobrodružstve má totiž vzniknúť aj dokument.

Chcem osloviť vedcov, aby mi povedali o kvalite vody v Dunaji, o mikroplastoch, makroplastoch, aby ľudia videli, čo tu okolo nás tečie,“ povedal pre TV JOJ kreatívny vodák. Viac informácií sa dozvieš zo samotnej reportáže.

Domov
Zdieľať
Diskusia