Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. júla 2019, 17:49
Čas čítania 5:47
Jakub Paulík

Robili pre Černáka, no neskôr ho zradili. Karol Mello si užíva na Belize, jeho brat je po smrti

Robili pre Černáka, no neskôr ho zradili. Karol Mello si užíva na Belize, jeho brat je po smrti
Zdroj: TASR - Jozef Ďurník
ZAUJÍMAVOSTI MAFIA PO STOPÁCH SLOVENSKEJ MAFIE
Uložiť Uložené

Mafiáni z 90. rokov buď skončili zavraždení alebo si odpykávajú svoj trest. Karol Mello je však výnimka.

Na hornom Ponitrí spočiatku Ivan a Karol Mellovci fungovali pod ochrannou rukou mafiána Petra „Tigra“ Novotného (prezývka odvodená z toho, že choval tigre). To sa zmenilo v období, kedy sa podriadili novému šéfovi – banskobystrickému bossovi, dnes na doživotie odsúdenému, Mikulášovi Černákovi. Mafiáni Novotný a Černák sa stretli v Banskej Bystrici v hoteli Lux, no cestou domov Novotného v aute zastrelili. Písal sa 6. marec 1997.

Mičieta mu ihneď vrazil päsťou a Mello padol na zem. Následne si ho Mičieta prehodil cez plece a odišiel s ním dole k autu.

V tom období začala tvrdá zločinecká kariéra Mellovcov, kedy sa pustili do vypaľovania podnikov. Peniaze za ochranu, chtiac nechtiac, museli v tom čase platiť mafii mnohí podnikatelia. Podobne ako bratia Danišovci boli aj Mellovci označovaní za nepredvídateľných agresorov, ktorí vraj dokázali nevinným ľudom ublížiť z akéhokoľvek banálneho dôvodu.

Odporúčané
V hoteli Kyjev znásilňoval ženy a smial sa Černákovi, ktorý ho chcel zastreliť. Mafián Tuti Daniš bol postrachom Bratislavy V hoteli Kyjev znásilňoval ženy a smial sa Černákovi, ktorý ho chcel zastreliť. Mafián Tuti Daniš bol postrachom Bratislavy 8. júna 2019, 12:07
V tomto článku si prečítaš:
  • Čo hovorí o Ivanovi a Karolovi ich najbližšie okolie
  • O odrezaní hlavy bývalého policajta
  • O odpálení Júliusa Tótha, kedy Mellovci rátali s tým, že zabijú aj svojho človeka 
  • Ako sa Jozefovi Mičietovi podarilo spacifikovať Ivana Mella 
  • Ako vznikol vyšetrovací tím proti Mikulášovi Černákovi

Ivan Mello si vedel robiť tak ako Tuti Daniš zálusk na cudzie ženy a pokiaľ mu nebol partner dievčaťa po vôli, skončil dobitý na zemi. Mladší z bratov Ivan býval označovaný za agresívnejšieho a menej premýšľajúceho násilníka.

Podľa zdrojov bezpečnostného analytika Milana Žitného však bola pravda odlišná. „Dôvody tohto tvrdenia nemôžem bližšie konkretizovať, aby som neohrozil svoje zdroje, ktoré boli Mellovcom veľmi blízke, ale podľa toho, čo viem, ten agresívnejší a nezodpovednejší bol Karol,“ povedal pre Refresher. Mellovci boli natoľko nerozlučná dvojka, že si aj pri výbere žien zvolili partnerky z tej istej rodiny – a dokonca sestry.

Agresívnejší mal byť síce Karol, ale ani Ivan teda samozrejme nebol baranček, to bez debaty. Veľké rozdiely v ich povahách však asi nevidím. Ľudia z ich blízkeho okolia mi tvrdili, že Karol bol viac výbušný a skrat vedel u neho nastať častejšie ako u jeho brata. Ivan bol tiež samozrejme ‚výkuk‘, ale jeho konanie malo istú štruktúru a premyslenú stratégiu. Základný rozdiel medzi nimi bol ten, že určite nie je pravdivá verzia, ktorá tvrdí, že Karol bol rozumnejší a väčší dobrák,“ dodal k povahe bratov.

Odporúčané
Šéf košickej mafie si dovolil ubiť policajta na smrť. Východu kraľoval až do zásahu Mikuláša Černáka Šéf košickej mafie si dovolil ubiť policajta na smrť. Východu kraľoval až do zásahu Mikuláša Černáka 28. marca 2019, 18:58

Bývalý policajný prezident PZ SR Jaroslav Spišiak sa v roku 2010 o

Karolovi Mellovi vyjadril ako o jednom z najnebezpečnejších predstaviteľov nášho podsvetia

Vraždili pre Černáka, no neskôr ho zradili. Karol Mello si užíva na Belize, jeho brat je po smrti
Vraždili pre Černáka, no neskôr ho zradili. Karol Mello si užíva na Belize, jeho brat je po smrti Zdroj: TASR - KRPZ v Bratislave

Vražda za jeden milión

Medzi najznámejšie a najbrutálnejšie vraždy, pri ktorých boli prítomní aj Mellovci, dozaista patrí zavraždenie bývalého policajta Gustáva Slivenského v Poprade. Ten údajne donášal na mafiu, a preto si ho Černákovci zavolali do hotelu Gerlach, kde mu odrezali hlavu a na výstrahu ostatným ju položili na kapotu auta.  Aby toho nebolo málo, do úst mu ešte zo zábavy vložili cigaretu.

A keď teda prišlo vozidlo, ktoré spoznali, začali do neho strieľať. Jeden z nich mal zakričať, že sa v aute nachádza dieťa. No a v momente ho dorazili.

Spomeňme si však aj na 20. máj 1997, kedy sa mafia postarala o vraždu majiteľa SBS Panda-Slovakia Júliusa Tótha, ktorý sa mal pokúšať o ovládnutie časti podsvetia. Za jeho vraždou údajne stáli aj bratia Mellovci, ktorí k baru vo východoslovenskej Čiernej nad Tisou poslali vodiča s autom naloženým železom.

Auto naložili sekaným železom a zaparkovali ho pred barom v Čiernej a v príhodnej chvíli to odpálili, to bola ich robota. Ešte je tam aj malý, ale zaujímavý detail. Keď auto prevážali do Čiernej nad Tisou, auto viezol istý človek a jeden z Mellovcov mal pripravené odpaľovacie zariadenie v prípade, že by si vodič celú akciu rozmyslel, aby prinajhoršom vyhodili do povetria aj jeho,“ vyjadril sa pre Refresher Milan Žitný.

Vyskúšaj predplatné
za 2,99
a čítaj všetko bez obmedzení
Pridaj sa k predplatiteľom
alebo Odomkni článok cez SMS
Pošli SMS na 8877 s textom CLANOK 66809 a dočítaj tento článok.
Cena SMS za otvorenie článku je 3,50 € s DPH. Ako to funguje?
Dočítaj článok do konca za SMS v hodnote 3,50€. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj články bez obmedzení celý mesiac - predplatné len za 1,50€ navyše v porovnaní s jedným článkom. Ako to funguje?
POSLAŤ SMS
Čítaj bez obmedzení celý mesiac. Stačí poslať SMS (za 5€). Ako to funguje?
POSLAŤ SMS

Čo sa dozvieš po odomknutí?

  • Ako sa Jozefovi Mičietovi podarilo spacifikovať Ivana Mella
  • O problémovom prevoze Ivana Mella, kedy sa ho službukonajúci policajti báli prevziať
  • Ako vznikol vyšetrovací tím vedený proti Mikulášovi Černákovi
  • Kto chcel zabiť policajta Juraja Gálu a prečo miesto neho zomrela jeho žena a 10-ročný syn
Domov
Zdieľať
Diskusia