Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. júna 2019, 11:59
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Býkovi zaživa odrezali ucho a chvost. Časti tela držali deti ako suvenír

ZAUJÍMAVOSTI TÝRANIE ZVIERAT
Uložiť Uložené
Citlivý obsah
Článok môže obsahovať:
  • produkty a služby určené pre osoby staršie ako 18 rokov
  • sex, nahotu a iný NSFW obsah
  • násilie, krv alebo obsah nevhodný pre citlivé povahy
mám nad 18 rokov (zobraziť obsah)
späť na hlavnú stránkuSpäť

Podujatia sa zúčastnili aj neplnoleté osoby.

Rezanie živého zvieraťa za burácajúceho potlesku davu. Aj takto prebiehajú španielske býčie zápasy, ktorých sa zúčastňujú nielen dospelí. V španielskej Córdobe na nich nedávno vystupovali taktiež výrazne mladí učni, pre ktorých bola účasť na tejto tradícii veľká časť.

Po zdolaní býka sa navyše ku krutému ceremoniálnu pridali aj najmenší, ktorí získali trofej v podobe býčieho chvostu či ucha. Rezanie do tela zvieraťa navyše podľa nižšie priložených záberov jednoznačne prebiehalo zaživa.

Niet bohužiaľ divu, že býčie zápasy sú v časti miestnych komunít stále považované za bežnú vec. Pokiaľ budú maloleté deti pravidelne vystavované podobnej krutosti, len ťažko môžu v dospelom veku na nemilosrdné týranie zvierat nazerať z iného hľadiska.

Odporúčané
Rybári odrezali chvost žraloka a smiali sa, že má problémy plávať. Jason Momoa chcel mužom fyzicky ublížiť Rybári odrezali chvost žraloka a smiali sa, že má problémy plávať. Jason Momoa chcel mužom fyzicky ublížiť 4. júna 2019, 8:11

Podľa organizácie Animal Guardians sú časti tiel býkov ponúkané mladým účastníkom zápasov v prípade, že sa im predstavenie vydarilo, no a následne bývajú odovzdané publiku (aj malým deťom) vo forme davu.

V tomto prípade malo ísť konkrétne o akúsi poctu ženám z Córdoby, a preto aktivisti proti podobným zverstvám vyzývajú ženy, aby prostredníctvom sociálnych sietí na znak protestu pridali hashtag #NoQuieroTuHomenaje (Nechcem vašu poctu).

Prezidentka organizácie La Tortura No Es Cultura (Mučenie nie je kultúra) Carmen Ibarlucea prehlásila, že vykonávanie takéhoto násilia na poctu ženám je urážkou. Ibarlucea zdôraznila, že ženy sú od prírody ochranárske a súcitné, pričom určite nepatria medzi milovníkov sadizmu.

Odporúčané
Rohy býka zviazali zapáleným drevom, čím mu spôsobili mnohé bolestivé poranenia tváre Rohy býka zviazali zapáleným drevom, čím mu spôsobili mnohé bolestivé poranenia tváre 22. novembra 2018, 12:49
Domov
Zdieľať
Diskusia