Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
27. mája 2019, 15:11
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Židovskí študenti pomohli zachrániť topiaceho sa muža, ktorý mal vytetovaný hákový kríž. Neľutujeme to, vyhlásili

ZAUJÍMAVOSTI NACIZMUS
Uložiť Uložené

Keby nebolo partie študentov, muž by sa zrejme utopil.

Život je občas plný paradoxov. Na vlastnej koži sa o tom presvedčil nemenovaný muž, ktorý by sa bol utopil vo vodnej nádrži Chestnut Hill Reservoir v americkom štáte Massachusetts, keby si ho nevšimla partia židovských študentov, píše NBC Boston.

Študenti zahliadli nehybné telo ponorené vo vode, a tak okamžite požiadali o pomoc policajta Carla Mascioliho, ktorý mal v tejto oblasti práve hliadku. Keby si však študenti muža vo vode nevšimli, sám Mascioli skonštatoval, že by ho zrejme nezazrel ani on a chlapík by zomrel.


Keď policajt Mascioli vyťahoval muža z vody, na jeho ruke si všimol vytetovaný nacistický symbol. Hákový kríž v tej chvíli odignoroval a snažil sa zachrániť život inému človeku, ale židovským študentom po celej akcii nezabudol spomenúť, koho práve zachránili.

Študenti policajtovi povedali, aby mužovi odkázal, že ho zachránili práve Židia. Vyhlásili však, že svoje kroky neľutujú a život by mu zachránili znovu, aj keby vopred vedeli, aké tetovanie má na ruke.  

Domov
Zdieľať
Diskusia