Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
8. apríla 2019, 9:59
Čas čítania 0:00
Matúš Majer

H&M začne predávať použité oblečenie. Švédsky reťazec bude čoskoro omnoho ekologickejší

MÓDA H&M
Uložiť Uložené

Druhý najväčší predajca oblečenia na svete bude omnoho šetrnejší.

Fast-fashion reťazce sú v dnešných časoch neustále kritizované za ich neudržateľný spôsob výroby oblečenia. Súčasťou tohto procesu sú často detská práca či neustála výroba nových materiálov, čo neprospieva našej spoločnosti ani našej planéte.

Postupne však vo svete badať zmenu a o ďalší krok vpred sa postaral obchodný reťazec H&M. Na svojom švédskom e-shope sa rozhodli k odvážnemu počinu – spustenie predaja použitého oblečenia.

Švédi si tak čoskoro budú môcť cez online sekciu & Other Stories vybrať aj použité oblečenie, samozrejme, za nižšiu cenu. Zatiaľ nie je jasné, či H&M bude prijímať aj použité kúsky iných značiek, no spolupráca s veľkým švédskym secondhandom Sellpy by tomu mohla nasvedčovať.

Projekt bude pripravený už čoskoro a H&M tak dokazuje, že myslí na životné prostredie. Zároveň však priznáva, že sa ľudí snaží presvedčiť o tom, že fast-fashion nie je vyslovene škodlivé a dá sa robiť aj dobrou cestou.

Nad ekologickými krokmi spoločností však dnes treba byť skeptickými, mnoho z nich využíva termíny ako ekológia či recyklácia len na zlepšenie vzťahov s verejnosťou.

H&M začne predávať použité oblečenie. Švédsky reťazec bude čoskoro omnoho ekologickejší
H&M začne predávať použité oblečenie. Švédsky reťazec bude čoskoro omnoho ekologickejší Zdroj: kellie bishop
Domov
Zdieľať
Diskusia