Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
4. apríla 2019, 16:47
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Slováci spoluorganizujú festival budúcnosti: Prvý robot na svete, ktorý získal občianstvo aj podnikateľský zázrak z USA

TECH
Uložiť Uložené

Už 9-10. mája sa v meste Limassol na Cypre bude konať veľkolepý festival zameraný na budúcnosť – Reflect.

Na festivale Reflect, ktorý sa bude konať 9. - 10. mája v meste Limassol na Cypre, vystúpi 50 speakerov - inovátorov vo svojich oblastiach. Najväčším ťahákom bude Sophia - prvý robot na svete, ktorý získal občianstvo, či podnikateľský zázrak z USA, Sujay Tyle, ktorý má 25 rokov a naraisovaných viac ako 200 miliónov dolárov na svoj startup predávajúci ojazdené autá online.

Reflect Festival sa uskutoční už po druhý raz a opäť v tom majú prsty aj Slováci. Co-founderom je podnikateľ a networkér Dušan Duffek, spoločník vo firme 0100 Ventures, ktorá okrem iného prevádzkuje v Bratislave známe co-workingy Campus.

Zatiaľ čo minulý rok išlo o komornejší event s 250 návštevníkmi, tentoraz to organizátori plánujú rozbaliť vo veľkom. Počas dvoch dní sa na troch pódiách vystrieda vyše 50 speakerov z Európy, Ameriky či Blízkeho Východu a očakáva sa účasť cez 1000 ľudí - od CEOs, cez manažérov, startupistov, investorov až po technologických nadšencov či študentov so špeciálnym zvýhodneným lístkom len za 90 €.

 

Slováci spoluorganizujú festival budúcnosti: Prvý robot na svete, ktorý získal občianstvo aj podnikateľský zázrak z USA

Humanoid, prvý Spotify investor či známe slovenské mená

Na inovátorskom festivale sa predstaví zostava rečníkov nabitá zaujímavými menami. Okrem prvého androida, Sophie, či spomínaného mladého amerického podnikateľa (Sujay Tyle) sa na evente objaví napríklad aj Nathan Ware, zakladateľ najväčšej konzultačnej spoločnosti pre neziskovky a sociálne podniky na svete, Jamie Bolding - CEO jednej z najrýchlejšie rastúcich britských marketingových agentúr, Jungle Creations, či Martin Hauge - skúsený investor, ktorý ako jeden z prvých podporil dnes už úspešný startup Spotify.

V snahe prepájať slovenské podnikateľské prostredie s tým cyperským nebude chýbať ani bohatá enkláva speakerov zo Slovenska. Na pódiu Reflect Festival-u vystúpia napríklad Juraj Vaculík - CEO firmy AeroMobil, ktorá pracuje na tom, aby priniesla lietajúce autá na masový trh, Matej Šucha - Zakladateľ MINDWORX, unikátnej konzultačnej firmy založenej na psychológii a behaviorálnej ekonómii či Tomáš Brngál, ktorý v rámci Virtual Medicine vyvíja VR aplikáciu určenú na štúdium medicíny, dnes používanú už vo viac ako 150 krajinách.

V rámci tematického bloku pod názvom “Impact” vystúpi napríklad aj  Ladislav Kossár - úspešný investor a zakladateľ neziskovky Provida, ktorá okrem iného pomáha deťom z detských domovov nájsť si svojho “buddyho” a zaradiť sa do bežného života. 

Slováci spoluorganizujú festival budúcnosti: Prvý robot na svete, ktorý získal občianstvo aj podnikateľský zázrak z USA

Prečo sa Reflect Festival koná na Cypre?

Dôvodov je hneď niekoľko. Cyprus je jednou z najrýchlejšie sa rozvíjajúcich krajín na svete a tiež je to ideálna križovatka medzi strednou Európou a Blízkym Východom. Zároveň je to s 300 slnečnými dňami ročne obľúbená dovolenková destinácia. Počas Reflect-u bude v Limassole cca. 30-35 stupňov, a preto si v prípade účasti nezabudnite zobrať so sebou plavky, aby ste sa mohli okúpať. Samotný festival bude prebiehať len 100 metrov od mora.

Na Cyprus lietajú z Bratislavy či Viedne viaceré nízkonákladové spoločnosti, a tak sa spiatočné letenky dajú stále zohnať aj za 60-70€. Na výber sú letiská Larnaca respektíve Paphos, ktoré sú obe vzdialené približne 40 minút cesty kyvadlovým autobusom od dejiska festivalu v Limassole.

Slováci spoluorganizujú festival budúcnosti: Prvý robot na svete, ktorý získal občianstvo aj podnikateľský zázrak z USA

Viac informácii o celom podujatí nájdeš na webe Reflect Festivalu. Zároveň v rámci spolupráce sa nám podarilo vybaviť pre našich čitateľov exkluzívnu zľavu 15% na všetky typy lístkov. Stačí pri objednávaní zadať špeciálny promo kód REFRESHER15.

Domov
Zdieľať
Diskusia