Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
20. februára 2019, 10:19
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Spoznaj obete údajného sexuálneho obťažovania Michaela Jacksona v traileri kontroverzného dokumentu

Spoznaj obete údajného sexuálneho obťažovania Michaela Jacksona v traileri kontroverzného dokumentu
Zdroj: HBO
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Stanica HBO zverejnila debutové zábery z dvojdielneho dokumentu s názvom Leaving Neverland.

O chystanom dokumente s názvom Leaving Neverland sme ti priniesli informácie ešte koncom januára, teda krátko potom, čo si odbil svoju premiéru na filmovom festivale Sundance. Táto udalosť však rozhodne nenechala divákov ani novinárov chladných, čo sa odzrkadlilo aj na ich dojmoch na sociálnych sieťach.

Odhalenia z premiéry navyše vyvolali poriadnu vlnu kontroverzie, keďže dokument údajne obsahuje množstvo obvinení na adresu Michaela Jacksona (ktoré sa so spevákom ťahali už v minulosti) či explicitný popis sexuálneho zneužívania. Je teda jasné, že tento dvojdielny dokument rozhodne nebude pre každého. Presvedčiť sa o tom môžeš v prvom traileri.

Príbeh dokumentu skúma oddelené, no zároveň paralelné zážitky Jamesa Safechucka a Wadea Robsona, ktorí sa vo veku 10 a 7 rokov spriatelili s Michaelom Jacksonom. Prostredníctvom nepríjemných rozhovorov s teraz už 37-ročným Safechuckom, 41-ročným Robsonom, ich matkami, manželkami a súrodencami Leaving Neverland utvára portrét trvalého zneužívania a rozoberá komplikované pocity, ktoré viedli oboch mužov k tomu, aby čelili svojim skúsenostiam.

Ukážka logicky do detailov nezachádza a sústredí sa skôr na Safechuckov a Robsonov opis toho, ako vyzeral Neverland za ich detstva a ako tam s Michaelom trávili čas. Taktiež sa zdá, že dokument bude pozostávať hlavne z mixu nejakých archívnych záberov, fotiek a vyjadrení vyššie spomínaných mužov či ich rodinných príslušníkov.

O scenár a réžiu sa postaral Dan Reed (seriál Inspector Lewis, dokumenty Charlie Hebdo: 3 Days of Terror, Terror at the Mall, Terror in Moscow). Prvá časť Leaving Neverland bude mať na HBO premiéru 3. marca (březen) 2019, no a tá druhá o deň neskôr.

Domov
Zdieľať
Diskusia