Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
14. februára 2019, 11:13
Čas čítania 0:00
Jakub Paulík

Pravdepodobný priebeh vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice bude súčasťou emotívneho dokumentu

Pravdepodobný priebeh vraždy Jána Kuciaka a jeho snúbenice bude súčasťou emotívneho dokumentu
Zdroj: FOTO TASR - Dano Veselský
FILMY A SERIÁLY
Uložiť Uložené

Na 1. výročie vraždy novinára a jeho priateľky uvedie TV Markíza dokument Ján a Martina.

21. februára (únor) 2018 sa odohrala chladnokrvná vražda novinára Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej. Túto nešťastnú udalosť si budú nasledujúci štvrtok pripomínať ľudia na uliciach, ale určitou časťou prispeje aj TV Markíza.

Tá si pripravila dokument Ján a Martina s podtitulom Vražda, ktorá zmenila Slovensko. Počin bude okrem iného obsahovať aj animáciu pravdepodobného priebehu samotnej vraždy.

Dokument by mal vychádzať z výpovedí kolegov zavraždeného novinára, rodičov zosnulých či z policajných spisov. Podľa vyššie priloženej upútavky vieme, že v ňom okrem iných vystúpi aj šéf investigatívneho tímu Aktualít Marek Vagovič a bývalý politik a advokát rodiny Kuciaka Daniel Lipšic.

Približne hodinový dokument bude TV Markíza vysielať vo štvrtok 21. februára o 20:30. Jána a Martinu režíroval investigatívny novinár Henrich Krejča. Ten sa v minulosti z režijného kresla postaral napríklad o televízny dokument Nežná 1989 - 20 rokov manželstva so Slobodou (2009).

Pripomeňme si, že na dátum 1. výročia smrti novinára a jeho partnerky pripadla taktiež premiéra slovenskej drámy Ostrým nožom, ktorá bola inšpirovaná nemenej tragickou a do dnešného dňa neobjasnenou vraždou 21-ročného študenta Daniela Tupého. Viac o debutovej snímke režiséra Teodora Kuhna sa dočítaš v našom vlákne.

Domov
Zdieľať
Diskusia