Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. februára 2019, 16:00
Čas čítania 0:00
Oskar Almássy

Bradley Cooper sa zahanbil, keď sa dozvedel, že nie je nominovaný na Oscara za najlepšiu réžiu

Bradley Cooper sa zahanbil, keď sa dozvedel, že nie je nominovaný na Oscara za najlepšiu réžiu
Zdroj: Warner Bros.
FILMY A SERIÁLY BRADLEY COOPER
Uložiť Uložené

Herec sa v nedávnom rozhovore vyjadril ohľadom toho, že nedostal režisérsku nomináciu na Oscara.

Hudobné snímky si diváci minulý rok v kinách naozaj obľúbili, o čom svedčia aj úspechy Bohemian Rhapsody či A Star is Born. No a zatiaľ čo biografia Freddieho Mercuryho a skupiny Queen už onedlho zabojuje o Oscara v piatich kategóriách, romantická dráma s Lady Gaga a Bradleym Cooperom si odniesla nominácií rovno 8.

Snímka bude okrem niekoľkých zvukových, technických a hereckých kategóriách bojovať aj o Oscara za najlepší film, a to na režijný debut úspešného herca rozhodne nie je zlé. Mnohých však šokovalo, že A Star is Born nefiguruje v nominácii za najlepšiu réžiu (na nedávnych Zlatých glóbusom sa tento hudobný počin napríklad umiestil v kategórii za najlepší film aj réžiu).

Bradley Cooper
Bradley Cooper Zdroj: Warner Bros.

Teraz sa ale na tému ignorovania snímky v kategórii za najlepšiu réžiu vyjadril aj samotný Bradley Cooper. „Nikdy nie som prekvapený tým, že niečo nedostanem,“ uviedol herec v nedávnom rozhovore s Oprah Winfrey a pokračoval. „Sám som nad tým však premýšľal. Bol som v kaviarni v New Yorku so svojím priateľom, keď mi Nicole (Caruso, jeho tlačová pracovníčka, pozn. red.) napísala a zagratulovala.

Odporúčané
RECENZIA: Maestro. Natočil Bradley Cooper s Netflixom jeden z najlepších filmov roka? RECENZIA: Maestro. Natočil Bradley Cooper s Netflixom jeden z najlepších filmov roka? 22. decembra 2023, 14:00

Zlé správy mi už však neoznámila. A prvá vec, ktorú som cítil, boli v skutočnosti rozpaky. Zamyslite sa nad tým. Cítil som sa v rozpakoch z pocitu, že som neodviedol svoju robotu. Ak by som aj tú nomináciu za najlepšiu réžiu predsa len dostal, stále by som nenadobudol dojem, či som svoju časť práce urobil alebo nie. V tom je ten trik. Urobiť niečo, v čo veríte.

Bradley Cooper
Bradley Cooper Zdroj: Warner Bros.

Cooper ďalej vysvetlil, že podobne ako mnoho jeho režisérskych kolegov, ani on sa nepustil do natočenia filmu kvôli nomináciám na Oscara. „Mojím cieľom bolo v prvom rade natočiť čo najautentickejší film. Vyrozprávať príbeh o ľuďoch, ktorí sa predierajú rodinným životom, detskými traumami, skutočnou závislosťou, láskou či hľadaním svojho hlasu,“ dodal herec.

Dá sa teda povedať, že spomínané rozpaky debutujúceho režiséra pramenia najmä zo skutočnosti, že si nie je istý tým, ako svoju prácu režiséra vlastne zvládol. No podľa jeho slov nechcel nič viac, len natočiť dobrý film, čo sa mu nakoniec aj podarilo. Boj jeho snímky o zlaté sošky si budeš môcť vychutnať 24. februára (únor), v noci z nedele na pondelok.

Domov
Zdieľať
Diskusia