Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
26. januára 2019, 0:22
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Miliardár si za 238 miliónov dolárov kúpil v New Yorku najdrahší apartmán v histórii USA

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Nehnuteľnosti v New Yorku nepatria medzi najlacnejšie.

Väčšina mladých Slovákov rozmýšľajúcich o svojej budúcnosti zrejme očakáva, že si jedného dňa zoberú hypotéku, kúpia útulný byt či dom a budú ju niekoľko desiatok rokov splácať. Šťastie sa samozrejme nemôže usmiať na každého, avšak miliardár Ken Griffin, zakladateľ fondu Citadel, sa na nedostatok financií nemusí sťažovať.

Minulý týždeň preukázal obrovskú hodnotu svojho majetku, keď si zaobstaral najdrahší príbytok v histórii Spojených štátov amerických za 238 miliónov dolárov. Len tak mimochodom, cena doterajšej najdrahšej nehnuteľnosti v USA dosiahla 137 miliónov dolárov v roku 2014.

Kúpil si apartmán v mrakodrape 220 Central Park South, ktorý je momentálne stále vo výstavbe. Príbytok bude mať 4 podlažia a novému majiteľovi ponúkne fantastické výhľady na celý New York s dominantným Central Parkom.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený QB Advertising (@quallsbenson),

Griffin zrejme do uplynulého týždňa vstúpil správnou nohou, pretože si stihol kúpiť aj dom pri samotnom Buckinghamskom paláci v Londýne, za ktorý však zaplatil len 124 miliónov dolárov. V porovnaní s pálkou v New Yorku si možno ani nevšimol, koľko peňazí mu odišlo.

Nejde dokonca ani o prvé veľké nákupy nehnuteľností, veď Griffin vlastní príbytok za 60 miliónov v Miami, apartmán za 59 miliónov v Chicagu a množstvo menej hodnotných nehnuteľností v rôznych častiach Ameriky.

V spomínanom mrakodrape si už apartmány zaobstaralo viacero prominentných tvárí, a tak môže byť developer nadmieru spokojný. Nedávno sa na verejnosť dostala informácia, že v mrakodrape by malo byť predaných už 83 % všetkých apartmánov, čo znamená, že developer už v tejto chvíli na stavbe parádne zarobí.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Nicole.Panos.with.Elliman (@nicole.panos.with.elliman),

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílel uživatel @nyconstructionphoto,

Domov
Zdieľať
Diskusia