Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
24. januára 2019, 14:40
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Napadlo tam aj 100 centimetrov snehu. Slovák zachytil Oravskú Lesnú počas snehovej kalamity, ktorú však miestni vnímali s úsmevom

ZAUJÍMAVOSTI SNEH
Uložiť Uložené

Fantastické video sa po slovenskom internete šíri bleskovou rýchlosťou.

Slovák Anton Katrenčík pochádza z obce, ktorá sa v posledných týždňoch pravidelne objavovala v médiách. Oravská Lesná aj tento rok zažila snehovú kalamitu, keď tam v niektorých chvíľach v priebehu pár dní napadlo aj 100 centimetrov nového snehu, ale ako sa ukázalo vo viacerých reportážach a článkoch, miestni obyvatelia si zo snehu nerobia ťažkú hlavu.

Vždy len skonštatujú, že je zima, a tak sa sneh dal očakávať, aj keď majú okolo seba toľko bielej nádielky, že im občas siaha až nad hlavu. Anton preto chcel Slovákom poskytnúť trochu rozdielny pohľad na to, ako miestni obyvatelia vnímajú zimu.

Spoločne s kamarátmi a šikovnou technikou nahrali približne 15 minút záberov, nastrihali ich do trojminútového videa a za pár eur si Anton nechal nahovoriť preložený text po anglicky.

Výsledný produkt? Krátke a profesionálne vyzerajúce video ako z National Geographic, ktoré si užívatelia obľúbili tak rýchlo, že v tejto chvíli už získalo viac ako 63-tisíc zhliadnutí na YouTube.

Keby si chcel o natáčaní vedieť viac, klikaj aj na portál Fičí, ktorému Anton porozprával o tom, ako s kamarátmi zbúchali video prakticky za jediný deň. A nezabudni, na Oravu sa oplatí ísť na výlet aj v zime, keď všetci tvrdia, že snehová kalamita odrezala niektoré dedinky od sveta.

Domov
Zdieľať
Diskusia