Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
22. januára 2019, 9:37
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Spolupracoval s Mac Millerom, jeho talent ocenili držitelia Grammy. 8-ročný Slovák Áron chce preraziť vo svete

HUDBA
Uložiť Uložené

Na Instagrame má už viac ako 100-tisíc followerov a všetko nasvedčuje tomu, že o ňom ešte budeme veľa počuť.

Na Slovensku máme aj veľa talentovaných umelcov, o ktorých sa síce každý deň nehovorí v médiách, no aj napriek tomu nás reprezentujú oveľa kvalitnejšie ako zvyšok. Na mysli teraz máme mladý talent menom Áron Hodek, ktorý má síce len 8 rokov, ale hudobné nástroje sú mu blízke od dňa, kedy sa naučil stáť na nohách. 

Zároveň pochádza z hudobníckej rodiny a za veľa vďačí bratovi Dávidovi figurujúcemu v Opoštáris Band, ktorú môžeš poznať napríklad z vystúpení s Rytmusom.

Mladému Áronovi sa teraz dostalo aj ďalšej veľmi špecifickej pozornosti, keďže jeho muzikálny talent ocenil na svojom oficiálnom Instagrame legendárny producent, majiteľ cien Grammy a autor mnohých svetových hitov Timbaland

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 

Come on now!!!! Next up is the man @aronthebassist

Príspevok, ktorý zdieľa Timbo the King (@timbaland),

Video si ihneď získalo pozornosť jeho publika a do dnešného dňa zaznamenalo viac ako 200-tisíc pozretí. Keďže mladý Slovák má v pláne ovládnuť v prvom rade zahraničný trh, je veľmi pravdepodobné, že mu toto zdieľanie ešte pri ďalšej kariére pomôže. 

My sme pri tejto príležitosti oslovili Áronovho brata Dávida z Opoštáris Band, ktorý nám o všetkom prezradil čosi viac:

Aj keď má Áron už viac ako 100-tisíc odberateľov na Instagrame, ľudia na Slovensku o ňom pravdepodobne veľa nevedia. 

Haha, z tých 100-tisíc je Slovákov možno 100.

Ten profil spravuješ za Árona ty a vedieš ho pre medzinárodné publikum v angličtine. Vystupuje však ako hudobník aj u nás? 
Áno, občas, ale určite máme v pláne odísť niekde preč. Aj teraz vlastne ideme do LA, budeme tam mesiac. Áron je tam pozvaný a bude hrať s umelcami, ktorí sú nominovaní aj ocenení cenami Grammy. Vôbec sa nesústredíme na to, čo sa tu deje alebo nedeje. V podstate ma to vôbec ani nezaujíma. 

Jasné, tomu rozumiem. A ako reagoval Áron, keď sa dozvedel o tom, že ho zdieľal Timbaland?

Vieš čo, poviem ti úprimne, Áronko má veľa muzikantských vzorov, hudobníckych, speváckych aj rapových, takže už za tú krátku kariéru, ktorú zatiaľ má, tak sa už podarilo veľa takýchto všelijakých úspechov, aj keď sa tým veľmi nechválime. Asi nemá význam v našej krajine vysvetľovať ľuďom, že počúvaj, tento a tento, to sú jedni z najväčších frajerov na svete.

Táto muzika u nás nemá až takú silnú kultúru. Možno v tých najkomerčnejších vrstvách aj áno, teda, ľudia vedia, kto je Travis Scott, ale nevedia, kto je D'Angelo. No a práve to sú veci, ktoré zaujímajú môjho brata. Práve D'Angelo mu napísal správu, že je popi*i a že len tak ďalej.  Veľa ľudí, čo majú milióny odberateľov, aj úspešná frajerka Ty Dolla Signa. Aj s Queensy Jonesom boli nejaké stretnutia podobne.

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa Aron Hodek (@aronthebassist),

Rozumiem, orientuje sa v inej hudbe, čo je úplne logické.

Presne tak, takže tento Timbaland, ja neviem, ľudia si to tak nejak všimli na Slovensku, čo je naozaj veľká vec, keďže aj Justin Timberlake to komentoval a neviem kto každý. Ale naozaj už teraz pomaly sú to aj dva roky, čo sa neustále ozývajú takí ľudia a vlastne nám dávajú najavo, že to má zmysel. A konkrétne, keď sa pýtaš na toho Timbalanda. Tak môj brat jeho tvorbu úplne nepoznal, aj keď tie staré hity samozrejme áno.

Konkrétne pre neho je však oveľa väčšia radosť, že to zdieľal bass gitarista Derrick Hodge, ktorého síce na Slovensku poznajú asi len muzikanti, ale to mu urobilo oveľa väčšiu radosť. Podporujú ho dokonca aj herci a NBA hráči.

Oukej, ďakujem teda veľmi pekne. Dúfam, že sa uvidíme čoskoro vo videorozhovore, keď sa vrátite z Ameriky! 

Jasné, určite som za. Sme zo Slovenska a aj keď sa orientujeme na inú cieľovku, sme na to hrdí a radi prídeme. Vybrali sme si, čo sme si vybrali a nikto nemôže za to, ako to ľudia u nás berú. 

Sú veci, ktoré sa mi na médiách neľúbia, napríklad bol prípad, že National Public Radio s extrémnym záberom napísali o Áronkovi, lebo v podstate tesne predtým, ako Mac Miller zomrel, tak nás kontaktoval a písal mu, že mu chce dať bass gitaru a neviem, čo všetko. 

A týždeň na to zomrel a úplnou náhodou, predtým mu môj brat nahral jednu pesničku. A to sa začalo strašne šíriť a NPR urobilo o tom taký článok, že akože hej, je tu tento chlapec. Niekto si to všimol v Topkách a napísal o tom anonymný článok, ktorý sa nám úplne nepáčil. Skúsenosti s domácimi médiami teda nemáme úplne pozitívne. 

Spolupracoval s Mac Millerom, jeho talent ocenil aj Timbaland. 8-ročný Áron chce preraziť vo svete
Spolupracoval s Mac Millerom, jeho talent ocenil aj Timbaland. 8-ročný Áron chce preraziť vo svete
Domov
Zdieľať
Diskusia