Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
10. januára 2019, 19:53
Čas čítania 0:00
Vl Mi

Aj Ronaldovi či Messimu občas rupnú nervy. Červené karty týchto 10 hviezd ťa prekvapia svojou brutalitou

Aj Ronaldovi či Messimu občas rupnú nervy. Červené karty týchto 10 hviezd ťa prekvapia svojou brutalitou
Zdroj: TASR
ŠPORT CRISTIANO RONALDO LIONEL MESSI
Uložiť Uložené
Články o športe ti prináša Fortuna. Zaregistruj sa a vyber si svoj bonus!chcem bonus

Zlosť a frustrácia v jednom prípade dokonca predčasne ukončili kariéru.

Špičkoví futbalisti sú tiež len ľudia. O to viac ťa prekvapí brutalita ich zákrokov, pri ktorých miestami mrazí. Vybrali sme najzákernejšie fauly moderného futbalu od svetoznámych hráčov, ktoré boli odmenené červenou kartou.

Kopačka vo výskoku priamo do hrude

Zlatan Ibrahimovič je medzi futbalovými fanúšikmi obzvlášť obľúbený hráč. Jeho suverénne vystupovanie na verejnosti v spojitosti s nadpriemerným futbalovým umením z neho robí futbalovú ikonu. Okrem kung fu gólov a vtipných vyjadrení je to však často zákerným hráčom.

Má na konte viacero prehreškov, za ktoré dostal červenú kartu. Jeho najznámejšie vylúčenie je z čias, kedy obliekal dres PSG. Pri pohľade na kopanec do hrude brankárovi človeka až strasie. Brankárovi sa napokon nič vážne nestalo a zápas dohral.

Eden Hazard uštedril kopance podávačovi lôpt

Nedávno futbalová verejnosť porovnávala kvality belgického futbalistu Hazarda s tými najlepšími futbalistami na svete. frustrácia sa však z času na čas prejaví. Hazard, aby ušetril čas, nečakal, dokým podávač hodí na ihrisko loptu. Šiel pre ňu sám, no mladý futbalista sa zdráhal. Belgičan na to nemal nervy a chlapcovi uštedril kopance, keď ležal na zemi.

 

Bolestivý lakeť Songa

Možno si už nepamätáš na hráča Alexa Songa z Kamerunu. Svojho času kvalitný futbalista, ktorý obliekal dres Arsenalu či Barcelony. Počas zápasu s Chorvátskom na MS 2014 odzadu lakťom udrel Mandžukiča a rozhodca ani chvíľku neváhal.

Ronaldove karty z frustrácie

Christiano Ronaldo je hviezda svetového formátu. Aj jemu však niekedy nevychádza zápas. Vtedy to dáva jasne najavo – kričí, máva rukami a sťažuje sa. Občas to preženie a vyslúži si za svoje správanie červenú kartu. Za svoju profesionálnu kariéru ich dostal zatiaľ jedenásť. Ak by sme z nich mali vybrať tú najzákernejšiu, je to tá s číslom päť na videu nižšie.

Messiho jediná červená karta

Zápas Argentíny proti Maďarsku je pamätný. Nie pre výsledok, skôr pre červenú kartu jedného z najlepších hráčov na svete. Vtedy len 18-ročný mladý talent nastúpil na zápas a počas prieniku cez stred ihriska ho držal za dres jeden z protihráčov. Messimu vystrelili ruky a udrel súpera do tváre. Rozhodca sa s ním nepáral a vylúčil ho.

Roy Keane ukončil Hålandovu kariéru

Keane bol futbalista, ktorý svojou tvrdosťou vynikal. Dal by sa zaradiť medzi futbalistov starej anglickej školy – brutalita a tvrdé zákroky. Medzi také bezpochyby patrí aj nezmyselný zákrok v manchesterskom derby. Ír svojím šialeným zákrokom predčasne ukončil kariéru nórskeho hráča Alf-Inge Rasdal Hålanda v roku 2003. K futbalu sa síce Nór vrátil ešte v roku 2011, no len za starých pánov a odohral jednu sezónu.

Eric Cantona sa neváhal pobiť s divákmi

Tohto búrliváka si budú pamätať predovšetkým staršie ročníky. Cantona nepatril medzi hráčov, s ktorými si si chcel na trávniku začínať. Bol známy svojimi výlevmi zlosti, ktoré si odniesli všetci na okolo.

Vedel by o tom porozprávať jeden z fanúšikov, ktorý na neho kričal, keď odchádzal z ihriska. Iróniou je, že červenú kartu už nemohol dostať – odchádzal z ihriska nie pre striedanie, ale preto, že bol vylúčený. Cantona nakoniec dostal za svoj kung fu zákrok až ročný dištanc.

 

Blázon Pepe

Samozrejme, že v našom výbere musel figurovať aj tento portugalský obranca. Okrem toho, že patril svojho času medzi najlepších obrancov, zároveň patril aj medzi tých najagresívnejších. Jeho brutálne zákroky si môžeš prezrieť v krátkej kompilácii vo videu. Za jeho najsurovejší zákrok považujeme kopnutia do ležiaceho hráča v 20. sekunde videa.

 

Ramos mohol ukončiť Messiho kariéru predčasne

Španielsky obranca, ktorý nevynechal žiadny súboj. Po boku s Pepem tvorili pevnú obranu, ktorej sa nejeden útočník obával. Doslova. Najzákernejším faulom, za ktorý Španiel dostal červenú kartu, je podľa nás ten z El Clasica, ktoré sa hralo v roku 2017. Messi obohral španielskeho obrancu, čo sa mu zrejme moc nepáčilo. Dobehol ho a nebyť pohotového výskoku Messiho, Ramosov zákrok mohol byť pre Argentínčana devastačný.

Zizou na konci kariéry zahviezdil presnou hlavičkou

Kvality francúzskeho futbalistu Zinedina Zidaneho nemožno poprieť. Za výkony počas jeho úspešnej kariéry si zaslúži rešpekt a úctu. Mnohí však nespomínajú na jeho triumf v Zlatej lopte. Prekryl ho jeho skrat na MS 2006, kedy Materazzimu uštedril hlavičku do hrude. Talian mu vraj nadával do rodiny a francúzskemu záložníkovi jednoducho rupli nervy.

Domov
Zdieľať
Diskusia