Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
5. januára 2019, 11:54
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Divoká krása, ale najmä tvrdá makačka. Video z Téryho chaty v Tatrách ukazuje, ako sneh dominuje slovenskej prírode

ZAUJÍMAVOSTI SLOVENSKO SNEH
Uložiť Uložené

So snehom sa nám v posledných dňoch roztrhlo vrece.

Keby si hľadal jedno z najfascinujúcejších miest vo Vysokých Tatrách, zrejme by voľba padla na Téryho chatu. Chata leží v Malej Studenej doline v nadmorskej výške 2015 metrov a návštevníkov víta s otvorenou náručou celoročne, čím je s prihliadnutím na svoje umiestnenie veľkým unikátom.

Ani počas tejto zimy samozrejme jej zamestnanci neoddychujú, ale deň čo deň si vychutnávajú neuveriteľnú tatranskú krásu so všetkým, čo k nej patrí. Znamená to, že občas sa musia na pár sekúnd zastaviť a zažmurkať, pretože východy či západy Slnka v zasnežených Tatrách svojou úrovňou romantiky prekonávajú snáď všetko, avšak keď sa ráno zobudia, o sneh zvyčajne nie je núdza.

V posledných dňoch preto Téryho chata pridala na svoju facebookovú stránku dve videá. Na jednom je zachytený jej zamestnanec, ktorý stojí vedľa kopy snehu prevyšujúcej jeho postavu a pracuje s lopatou, zatiaľ čo na tom druhom sa máš možnosť pokochať scénickou prírodou Vysokých Tatier. Vymenil by si pobyt v Téryho chate za pohodlie svojho domu či bytu?

Domov
Zdieľať
Diskusia