Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
15. decembra 2018, 19:01
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Chirurgovia oddelili spojené dvojičky úplne zadarmo, lebo rodičia si zákrok nemohli dovoliť

ZAUJÍMAVOSTI
Uložiť Uložené

Jeden z najkrajších príbehov z nemocničného prostredia.

Rodičia indických dvojičiek, ktoré sa narodili spojené, nemohli uveriť tomu, že miestni chirurgovia v nemocnici SS Hospital v meste Varanasi vykonali náročnú rozdeľovaciu operáciu bez nároku na výplatu.

Chudobní rodičia len trojdňových dvojičiek nemali dostatok peňazí na to, aby za oddelenie svojich detí zaplatili. Dvojičky po narodení dohromady vážili len viac ako 3 kilogramy, takže im hrozili vážne zdravotné komplikácie, keby sa lekári nepustili do zákroku čo najskôr.

Chirurgovia zvládli obidve deti uspať v rovnakej chvíli, a tak mohla operácia začať bez problémov. Komplikácie sa však objavili aj napriek tomu, pretože organizmus len ledva dokázal obidve telíčka zásobovať krvou. Do operácie sa muselo pustiť až päť chirurgov, desať lekárov a 15 sestier.

V rámci nej sa lekárom podarilo oddeliť hrudný kôš detí, avšak rozdeliť museli aj pečeň, ktorú kvôli defektu zdieľali. Oddelené dvojičky by si mali šťastní rodičia odniesť domov už o pár dní. Zatiaľ nevybrali mená, a tak sa možno inšpirujú menami lekárskeho tímu. Na záver si na oslavu urobili spoločnú selfie.

Domov
Zdieľať
Diskusia