Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
18. decembra 2018, 13:10
Čas čítania 0:00
Viktor Kniš

Najsprostejšie vety na albume Prepáčte (Official) od DMS

HUDBA DMS
Uložiť Uložené

Najočakávanejší album roka 2018 je vonku. Autori sa rozhodli venovať viac priestoru svojmu tupému humoru a tu je výsledok.

Prepáčte (Official) je jediný album v roku 2018, ktorý zvládol získať platinovú platňu ešte v predpredaji. Dôvodov je pri tom hneď niekoľko, no v prvom rade fanúšikovia pri kúpe originálu vychádzali z kvality všetkých predošlých sólových a skupinových projektov.

Chalani zároveň sľubovali, že v prípade aktuálneho nosiča už nemajú chuť riešiť hlboké témy, keďže sa im venovali počas dlhých rokov v minulosti. Očakávali sme teda level tupoty, aký bol prezentovaný v prvých vydaných singloch Kardio a Nemám čas.

Teraz, po asi dvanástom vypočutí kompletne všetkých skladieb môžeme s čistým svedomím konštatovať, že ak náhodou nežiješ vyrovnaný život, asi sa v textoch nájdeš a budeš ešte smutnejší. Nevadí, stále, keď Dame alebo Separ trafia do čierneho, vezmi si do ruky album a prečítaj si jeho názov. 

Je dôležité spomenúť, že projekt je vonku len niekoľko hodín a najbližší týždeň si ho vypočuje iba ten, kto bol ochotný investovať trinásť eur a zaplatil poštovné.

Na streamovacích službách bude dostupný od 24. decembra a dovtedy môžeš maximálne poprosiť spolužiaka, aby ti požičal jedno slúchadlo. Opäť teda platí, že ak ho nemáš, tak máš smolu a prečítaj si názov albumu na coveri z tohto obrázku. 

 
 
 
Pozrite si tento príspevok na Instagrame
 
 
 

Príspevok, ktorý zdieľa ↘NOVY ALBUM DMS TU⬇ (@separ.dms),

Na recenzovanie albumov sme už zanevreli a toto je vlastne ideálna príležitosť vysvetliť, prečo. Pravdou totiž ostáva, že zavďačiť sa čitateľovi alebo tvojmu obľúbenému interpretovi bolo viacmenej nemožné a máloktorý (čítaj žiadny) zo slovenských interpretov nie je ochotný čítať kritiku na svoju tvorbu.

Odporúčané
DMS, Polemic aj Medial Banana. Príď sa v piatok 25. novembra zabaviť na akciu Takeda Beánia STU 22 v Bratislave DMS, Polemic aj Medial Banana. Príď sa v piatok 25. novembra zabaviť na akciu Takeda Beánia STU 22 v Bratislave 25. novembra 2022, 13:00

Následne píšu nepravdivé príspevky na sociálne siete namiesto toho, aby boli radi, že bol niekto ochotný venovať im pozornosť trochu iným spôsobom ako decká, ktoré ledva dokážu započuť správne slová v textoch. 

Nevadí, zase raz – prepáčte. Dnes som sa preto rozhodol poňať hodnotenie slovenského rapového albumu trochu inak. Predsa len, nejde o klasický domáci album a snáď už nemusíme riešiť ani to, či a nakoľko Separ a Dame cítia hudbu.

Po hudobnej stránke skutočne ide o najlepší album tohto roku, za čo patrí veľká vďaka nielen technickému vybaveniu raperov, ale aj Matejovi Strakovi. 

Keď mi dohral album prvýkrát, všimol som si, že mám v izbe až hrobové ticho. Aj preto by som medzi charakteristiky rád pridal hlučnosť, čo sa v prvom rade odrazí v kluboch a na festivaloch.

Ešte predtým, ako prejdeme k výberu najdebilnejších riadkov, patrí pochvala aj hosťom. Je počuť, že sa všetci dokázali naladiť na vlnu DMS, čo sa v konečnom dôsledku odráža aj v textoch.

Osobitne by som ešte rád vyzdvihol výkon Nerieš. Keď som v druhej polovici roka 2015 písal tento článok o projekte Minimal, mnohí sa smiali. Dnes je z nich plnohodnotná skupina s úctyhodnou históriou a veľkou budúcnosťou. To som si už ale uletel. 

Najsprostejšie vety na albume Prepáčte (Official) od DMS

Postupne si teda poďme predstaviť momenty, ktoré nás v redakcii rozosmiali suverénne najviac. Pridáme aj krátky sprievodný text, no určite sa nebudeme snažiť hľadať žiadny ďalší význam. Platí, že Prepáčte (Official) vzniká v dobe, kedy môže byť členom DMS absolútne jedno, ako ho vezme verejnosť.  

Odporúčané
Pil C očividne kopíroval, hovorí hudobný majster. Po beefe medzi rapermi sme dali ich skladby porovnať expertovi Pil C očividne kopíroval, hovorí hudobný majster. Po beefe medzi rapermi sme dali ich skladby porovnať expertovi 9. januára 2022, 16:30

Párenie psov na coveri, tracklist vytetovaný na Dameho lýtku, staré ženy v klipoch a prenesený význam kardia už však asi boli dostatočným dôkazom a predošlú vetu som napísal zbytočne. A ty si stratil čas pri jej čítaní. Prepáčte, poďme na to. 

Album otvára track Zlatí a zároveň kanál,  v ktorom ti Separ a Dame dávajú poslednú možnosť pochopiť ich pred tým, ako sa všetko rozbehne. Snažia sa vysvetliť, že aj keď sú dávno finančne za vodou a dokážu myslieť kriticky, ich chovanie sa tomu nepodobá a sú na to hrdí. Nezabúdajú na dobu, keď boli stokármi a chovajú sa tak bez ohľadu na obsah daňového priznania. Banger si však už počul, takže len v rýchlosti: 

Separ:
„Je to v kečupe zaliatý banán, je to na hrane, za 5 dvanásť,

je to piko a zároveň Xanax, mlieko a do neho panák.“
„Zlato nenosím len na krku, za koncert pýtame raketu,
zožerem to tam jak bagetu, raperi rapujú maketu.
Sme podzemie, úplný kanál – skap kur*a distingovaná, 
nechutné vokály – adliby naraz, naše rapy ti rozj*bú anál."
Domov
Zdieľať
Diskusia