Spravodajský portál pre modernú generáciu, ktorá sa zaujíma o aktuálne dianie.
Zaujíma ťa aktuálne dianie? Správy z domova aj zo sveta nájdeš na spravodajskom webe. Čítaj reportáže, rozhovory aj komentáre z rôznych oblastí. Sleduj Refresher News, ak chceš byť v obraze.
Kliknutím na tlačidlo ťa presmerujeme na news.refresher.sk
9. decembra 2018, 11:39
Čas čítania 0:00
Adam Novosad

Verný psík čakal aj mesiac po požiari na mieste svojho zhoreného domu. Veril, že sa tam majitelia vrátia

ZAUJÍMAVOSTI POŽIAR
Uložiť Uložené

Madisona našli na mieste, kde domy zachvátil požiar.

Približne pred mesiacom zachvátili Kaliforniu ničivé požiare. Rozhoreli sa na viacerých miestach, pričom jedným z nich sa stal Camp Fire. Momentálne ho označujú za najničivejší požiar v histórii Kalifornie, ktorý napáchal škody za takmer 10 miliárd dolárov.

Pri požiari sa stratilo množstvo domácich maznáčikov, ku ktorým sa majitelia nevedeli dostať, kým ešte oheň domy nezničil. Rovnako na tom bol aj Madison. Verný pes zostal v jednom z postihnutých mestečiek, pretože požiar sa rozšíril tak rýchlo, že jeho majiteľom už bol zakázaný vstup do oblasti, aby neriskovali vlastné životy.

Nevedeli preto, či Madison prežil a čo s ním nasledujúce týždne bolo. Vstup do oblasti mali umožnený len záchranári či dobrovoľníci z rôznych organizácií, ktorých sa okrem iného starali aj o to, aby mali stratené mačky či psy dostatok jedla na prežitie.

Majitelia Madisona dostali po mesiaci možnosť vrátiť sa na miesto, kde kedysi stál ich dom, a nemohli uveriť vlastným očiam. Madison ležal na mieste, kde kedysi sám býval, a trpezlivo čakal, kým sa jeho majitelia vrátia.

Odporúčané
Krvavá svadba: Moslimka podpálila stan, aby sa pomstila manželovi, ktorý sa ženil druhýkrát. Požiar zabil 57 ľudí Krvavá svadba: Moslimka podpálila stan, aby sa pomstila manželovi, ktorý sa ženil druhýkrát. Požiar zabil 57 ľudí 24. novembra 2023, 9:30

Ani po mesiaci ohnivej hrôzy nestratil nádej, že naňho majitelia nezabudli, a celý príbeh sa napokon skončil šťastne. So svojím psím priateľom sa opäť stretli a ľudia na sociálnych sieťach sa vytešujú z toho, že o Madisonovi by pokojne mohol vzniknúť film inšpirovaný psíkom Hačikó.

Domov
Zdieľať
Diskusia